„Грънчарите” не се дадоха на „гражданите” на „Британия Стейдиъм” (видео)

Манчестър Сити се завърна на върха в Премиършип, но взе само точка от гостуването си на Стоук Сити

„Грънчарите” не се дадоха на „гражданите” на „Британия Стейдиъм” (видео)

Отборът на Манчестър Сити не успя да постигне победа при гостуването си на Стоук Сити на „Британия Стейдиъм” и регистрира четвърто равенство от началото на сезона, след като двата отбора завършиха сблъсъка помежду им при резултат 1:1. И двете попадения паднаха през второто полувреме, като първо Питър Крауч даде аванс на домакините, а малко след това Яя Туре бе точен за крайното 1:1.

По този начин Манчестър Сити се завърна на върха в Премиършип, като вече има актив от 70 точки, с колкото е и Манчестър Юнайтед. „Червените дяволи” обаче имат мач по-малко от „гражданите” – в понеделник тимът на сър Алекс Фъргюсън приема на „Олд Трафорд” Фулъм. След днешното равенство Стоук Сити пък се намира на 12-ото място в подреждането и има 38 точки.

Чистите голови положения през първото полувреме не бяха много на брой, като все пак Манчестър Сити създаде повече възможности пред противниковата врата. Попадение през първите 45 минути обаче не падна. Добри ситуации за отбелязване на гол за „грънчарите” пропуснаха Джонатан Уолтърс, Камерън Джером и Глен Уилън. За „гражданите” с по два пропуска се отчетоха Яя Туре и Един Джеко, а в 44-ата минута опасен изстрел отправи и Марио Балотели, но и тази ситуация не доведе до гол.

Манчестър Сити стартира силно второто полувреме и още в началото на Асмир Бегович се наложи да спасява ударите на Един Джеко и Самир Насри. Стоук Сити също поглеждаше към вратата на Джо Харт, а в 59-ата минута дори успя да открие резултата, след като Питър Крауч отбеляза страхотно попадение. Асмир Бегович намери с далечен пас Джърмейн Пенант, който с глава подаде към Питър Крауч, а той, стреляйки от воле, прати по великолепен начин кълбото в десния ъгъл на безпомощния в случая Джо Харт.

”Гражданите” се втурнаха в атака в опит да отвърнат на удара и да се върнат в мача и усилията им бяха възнаградени в 76-ата минута, когато Яя Туре с много красив далечен изстрел успя да изравни – 1:1. До края на двубоя и двата отбора имаха шансове да грабнат победата, но ново попадение в мача на „Британия Стейдиъм” не падна и така двубоят приключи при резултат 1:1.

Почетино благодари на Челси за подкрепата

Аржентинецът изкара един сезон начело на лондончани

Румениге предупреди Компани: В Байерн се търси успех

"Той има правилната философия", заяви членът на Надзорния съвет на баварците

ОФИЦИАЛНО: Консейсао напусна Порто след 11 трофея

Специалистът си тръгна след като Андре Вияш Боаш стана президент на клуба

Марота вече е президент на Интер

Промяната идва след придобиването на клуба от новите собственици

Шефът на Ла Лига доволен от трансфера на Мбапе

"Първенството ще бъде по-интересно", заяви Тебас

ШОК: ФА вади Пакета от футбола доживот?

Бразилецът е в сериозни проблеми заради обвинения за залози

Хаверц: Трансферът в Арсенал си заслужаваше

Нападателят не съжалява за избора си

Ювентус и Алегри се разбраха за прекратяването на договора

Торинци ще платят 4 милиона евро

Кристиано Роналдо поздрави Мбапе за трансфера

"Нямам търпение да видя как блестиш на Бернабеу", написа португалецът

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки