Нуно Пинто: Знам, че Шалке и Волфсбург ме искат

„Ако дойде конкретно предложение от някои от тези клубове със сигурност бих приел”

Нуно Пинто: Знам, че Шалке и Волфсбург ме искат

Левият защитник на Левски Нуно Пинто представлява интерес за Шалке и Волфсбург. Това разкри уебсайтът fussballtransfers.com.

Самият футболист също призна в интервю пред портала, че е наясно с желанието на двата немски клуба да го имат в редиците си, след като бе директно запитан затова дали знае за интереса на Шалке и Волфсбург към него.

"Да. Знам, че ме следят. Моят мениджър е говорил с хора от двата клуба, но не зная нищо повече. Бундеслигата е едно от най-силните първенства в света и аз съм много щастлив, че отбори от там проявяват интерес към мен. Засега обаче не мисля за трансфери. Искам само да играя и да побеждавам с Левски.

Ако дойде конкретно предложение от някои от тези клубове със сигурност бих приел. Това са големи отбори, а първенството е привлекателно за всеки футболист. Сега обаче имам договор с Левски, който е до лятото на 2013 г.", уточни Нуно Пинто, след което разкри впечатленията си от българския футбол и настоящия си клуб.

"Чувствам се добре в Левски, приеха ме отлично в отбора както играчите, така и феновете. Смених Насионал, тъй като се нуждаех от нова атмосфера, получих оферта от Левски и я приех. Това е отбор, който всяка година играе в Европа. Миналият сезон дори победи Спортинг.

Българското първенство не е балансирано като португалското, но има няколко много добри тимове и много добри играчи, като индивидуалности. Това е едно добро първенство, а в нашия клуб се работи, както при големите в Португалия.

В допълнение мога да кажа, че имаме и много добър треньор, което също е полезно за мен", допълни защитникът, а после разкри своите мечти и бе запитан дали няма амбиция да измести Фабио Коентрао от поста на левия бек в националния отбор на Португалия.

"Имам амбиция да играя за Португалия. Това е моята мечта и знам, че мога да играя на най-високо ниво. Освен това от лявата страна има много малко алтернативи. Знам, че работя здраво и усилено и съм уверен, че ще получа своя шанс. Сега обаче просто се надявам да съм здрав и без контузии и да стана шампион с Левски.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки