Гонзо за Сираков: Търсим треньор, а не директор (видео)

"И медиите пресолихте манджата", каза спортният директор на Левски относно напускането на Николай Костов

Гонзо за Сираков: Търсим треньор, а не директор (видео)
Спортно-техническият директор на Левски - Георги Иванов - Гонзо, разкри, че утре ще се вземе решение дали той ще да води отбора след напускането на Николай Костов, предаде репортер на Novsport.com
 
"Това дали ще водя тренировките, ще го решим утре. Ще имаме среща със собственика и ще решим кой е най-добрият вариант. Вече са проведени разговори с няколко треньори и ако се договорим и разберем, нормално е още утре да има нов треньор. Не е изключено, ако не се разберем отборът да го водя и аз, но ще вземем някакво решение".
 
Легендарният нападател на "сините" разкри още, че Николай Костов още снощи е бил решил да напусне отбора и е бил непоклатим във вижданията си: "Николай Костов е един изключителен треньор, но той се определя от резултатите, но вижданията му, начинът, по който работеше, беше правилен и добър, но това, което мисля, че е най-важно в треньорската професия са резултатите. Може би му изигра лоша шега този мач, който за мен лично е необяснимо нашето поведение на терена. Още вечерта Николай Костов беше взел решение, че иска да напусне, работеше под огромно напрежение, може би и малко заради вас (медиите). Пресолихте манджата. Но в Левски е нормално да има такива неща". 
 
"Може би на един треньор трябва да му се даде малко повече време, българите искаме всичко да става веднага. За всяко нещо - сработване, начинът, по който трябва да се рабобит - трябва време", заяви още Георги Иванов. 
 
"Ние като ръководство, феновете, а и Вие медиите, трябва да го отчетем като грешка, тъй като ръководство, фенове и журналисти трябва да дават повече време на треньорите да развиват идеите си. Вчера сме говорили до 1 часа, но той беше непоколебим. Може би голямо напрежение се натрупа върху него от медиите и той повече не искаше да продължи. Отборът не игра по начина, по който той искаше, затова той си тръгна", допълни любимецът на сектор "Б". 
 
На въпрос кога ще бъде обявен новият треньор, Гонзо каза: "Утре ще се съберем всички заедно и ще вземем решение. Собственикът, изпълнителният директор и аз".
 
На въпрос възможно ли е заедно с Мъри Стоилов да се върне и Наскор Сираков, един от шефовете на "Герена" отвърна: "Не мога да коментирам такова нещо, в момента ние търсим треньор, а не директор". 
 
Иванов призна, че според него основната промяна в отбора трябва да дойде от себераздаването на играчите: "Трябва да се промени най-вече себераздаването на играчите. Всички, които са в съблекалнята могат да играят футбол, може би трябва по-голямо желание и агресия в играта". 
 
Накрая Гонзо обяви, че очаква до края на шампионата да има още много изненади и подчерта, че титлата съвсем не е решена. 


Хронология на събитията на "Герена" гледайте във видеото по-долу:


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки