Барса ще пробва да вземе аванс още в Милан, в отсъствието на Тиаго Силва

Марсилия може да изненада и Байерн на "Велодром"

Барса ще пробва да вземе аванс още в Милан, в отсъствието на Тиаго Силва
След като вчера се изиграха първите два четвъртфинала от тазгодишното издание на Шампионската лига, ето че днес дойде време и за "сблъсъка на титаните" в тази фаза на турнира. 
 
Довечера в Милано, от 21:45 часа българско време, един срещу друг излизат отборите на Милан и Барселона, а в другия сблъсък Олимпик Марсилия посреща състава на Байерн (Мюнхен) на своя "Велодром". 
 
Милан - Барса
 
Двата отбора вече се срещнаха два пъти през този сезон в турнира, след като в самото начало жребият отреди те да са в една група, заедно с тимовете на БАТЕ (Борисов) и Виктория (Пилзен). 
 
И двата сблъсъка бяха повече от любопитни, като в първия на "Ноу Камп" "росонерите" отмъкнаха точката с гол на Тиаго Силва в продължението на мача за крайното 2:2. В Милано обаче каталунците стигнаха до успеха с 3:2 след няколко магически изпълнения на Лео Маси. Мачът на "Сан Сиро" ще се запомни и с уникалния гол на Кевин-Принс Боатенг.
 
Довечера нещата за наставника на италианците Масимилиано Алегри обаче ще са далеч по-сложни, тъй като той няма да може да разчита и в двата мача срещу носителя на трофея на основния си стълб в отбрана - Тиаго Силва, който е контузен. 
 
С травма за домакините е още Игнасио Абате, докато Марк ван Бомел е наказан за първия сблъсък. Алешандре Пато пък замина за САЩ, за да изледва мистериозната си травма, а Касано е аут до края на сезона. Робиньо, Боатенг и Зеедорф обаче ще са на разположение на Алегри. 
 
Пеп Гуадиола също има някои проблеми пред себе си, като за довечера няма опции за поста ляв бек, след като Ерик Абидал има нужда от чернодробна трансплантация, Адриано Корейа е с контузия, а Максуел бе продаден на ПСЖ. Аут до края на сезона е и Давид Вия, а всички останали играчи на "блаугранас" ще се на разположение на младия специалист. 
 
Прогноза на Novsport.com: 2
Коефициенти на Tempobet.com: 4.75  3.60  1.75
 
Марсилия - Байерн
 
Френският гранд, който в миналия кръг изхвърли от турнира тима на Интер сега се изправя срещу баварския колос и бившия си играч Франк Рибери, за който това определено ще е емоционално завръщане на "Велодром". 
 
Дидие Дешан има доста сериозни проблеми преди сблъсъка с Байерн, като за този мач той няма да може да разчита на Манданда, който получи червен картон в реванша с Интер, Сюлейман Диавара, който също е наказан. В атака пък ще липсва голямата звезда Лоик Реми, който лекува контузия. 
 
За германците под въпрос до последно е Швайнщайгер, който обаче е по-вероятно да не вземе участие в мача, тъй като допреди броени дни се възстановяваше от травма. Даниел Ван Буйтен също е аут заради контузия, а в игра за баварците ще се върне Томас Мюлер. 
 
Прогноза на Novsport.com: Х
Коефициенти на Tempobet.com: 4.30  3.45  1.85

Ако и Вие искате да предвидите крайния изход от мачовете в Шампионската лига, можете да го направите в играта на Novsport.com "Прогнози"
 
Десет от Рома матираха Дженоа с 1:0 на "Олимпико"(ВИДЕО)

Лукаку вкара победния и може би последния си гол за "вълците"

Гуардиола намекна, че напускането му наближава

Испанецът спечели шестата си титла в Англия и не очаква да остане още дълго на "Етихад"

Барселона си гарантира второто място с класически успех (ВИДЕО)

Каталунците събраха 82 точки и имат четири повече от Жирона

Виляреал и Реал Мадрид си вкараха осем гола в зрелищно реми (ВИДЕО)

Шампионът на Испания отново игра с резервите преди финала в ШЛ

Клоп: Вече съм един от вас

"Обичам ви до краен предел", каза той към феновете на "Анфийлд"

Йодегор: Трябва да сме още по-гладни, за да спечелим всичко

Капитанът на Арсенал няма търпение за новия сезон

Интер взе точката от Лацио в последната минута (ВИДЕО)

"Нерадзурите" спасиха празника за получаването на Скудетото

Aртета: Всичко се случи, защото феновете започнаха да вярват

"Трябва да бъдем по-добри и да печелим", заяви мениджърът на Арсенал

Клоп спусна завесата си в Ливърпул с 2:0 над Уулвс (ВИДЕО)

Германецът си взе "сбогом" с Анфийлд по подобаващ начин

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки