Гонзо: Не съм търсил втори шанс като треньор, оставката на Костов ми дойде като гръм от ясно небе (видео)

"Човек, който обича Левски се отзовава безпрекусловно", мотивира решението си да поеме за втори път има Иванов

Гонзо: Не съм търсил втори шанс като треньор, оставката на Костов ми дойде като гръм от ясно небе (видео)
Спортният директор на Левски - Георги Иванов - Гонзо, който до края на сезона ще изпълнява и длъжността на старши треньор, заяви, че оставката на Николай Костов след поражението от Миньор му е дошла като гръм от ясно небе, предаде репортер на Novsport.com
 
Легендарният нападател на "сините" призна още, че не е търсил втори шанс като треньор, но тежката ситуация, в която се намира отборът, както и любовта му към него, са се оказали решаващи при избора му.
 
Той каза и няколко думи за утрешния много важен мач срещу Литекс в Ловеч от 21-ия кръг на "А" група: "Футболистите са почти същите от миналия път, когато водих отбора. Да, дойдоха някои нови футболисти, които се адаптираха бързо, но просто ни липсва агресията в играта. За утре времето е твърде малко, за да търсим някакви проблеми. Ще се придържаме към нещата, които Николай Костов правеше, тъй като според мен те са правилни, единствено трябва да работим върху агресията". 

 
"Колкото до Ловеч, отборът има много добри и млади футболисти, така че двубоят ще бъде изключително труден. Аз обаче вярвам в моите играчи и се надявам, че ще успеем да стигнем до успеха. Утре отборите ще са равностойни, а който покаже повече характер и воля за победа ще победи. Смятам, че утре ще има надиграване на индивидуалности, така се печелят тези дербита. Говорил съм с футболистите, ще говорим и утре, така че съм сигурен, че ще са пределно мобилизирани да победят. Левски е един от отборите, които трябва да се справят с напрежението. Левски е голям клуб и много хора го обичат, защото именно в такива тежки ситуации неведнъж сме успявали да се вдигнем и никога не сме се предавали", допълни младият специалист. 
 
Гонзо разкри, че не е искал да поема отново тима, особено след изненадващата оставка на Николай Костов, но любовта му към Левски е била решаваща: "Втори шанс като треньор не съм търсил, а иначе е нормално човек, който се занимава с футбол да има амбиции. Не съм мислил, че ще се разделим с Костов, дойде ми като гръм от ясно небе, но аз съм в Левски, за да помагам с каквото мога. Тук сме се събрали ръководство и футболисти, които безусловно сме в Левски. Не горях от желание да поема отбора, особено след загубата от Миньор. Аз съм свикнал с напрежението, нося си отговорността и знам какво ме очаква при провал". 

 
"Николай Костов е треньор, който много разбира футбола, но това не можа да се види по време на мачовете. Всеки треньор си има свои виждания, имаше неща, които не ми харесват, но имаше и такива, които харесвам. От работата си с всеки треньор до тук съм взимал най-доброто, което съм смятал, че е полезно", разкри любимецът на сектор "Б".
 
"Надявам се разговорът, който проведохме с играчите да е бил контструктивен, защото им бе казано, че клубът е зад тях и те трябва да се съсредоточат върху работата си на терена. Нормално е да има недоволство от феновете заради начина, по който игра Левски срещу Миньор. Отсега казвам, че ще имаме и други тежки мачове до края, но аз винаги съм смятал, че след загуба е важно да се вдигнеш и в следващия мач да стигнеш успех. Щом ситуацията е такава всички сме виновни, затова не трябва да се делим на ръководство и играчи, а да покажем, че Левски има воля за победа", заяви още Иванов. 

 
Спортният директор на "сините" призна, че не се притеснява от напрежението в клуба, в противен случай е нямало да се навие да се върне на поста старши треньор: "Не се притеснявам от нищо, защото иначе нямаше да стоя тук. Футболистите трябва да са си направили точни изводи, защото иначе сме за никъде. Те са тези, които са на терена и решават мачовете, така че всичко зависи от тях. Аз съм максималист и искам нещата да стават така както трябва, не винаги обаче се получава. Ясно ми е, че футболистите не винаги могат да са на нивото, на което аз искам. Уважението, респектът и приятелството обаче го има между мен и играчите, все пак съм играл с някои от тях". 
 
Накрая Гонзо коментира и думите на собственика на Левски Тодор Батков, че за клуба той е това, което е Димитър Пенев за ЦСКА, така: "Един човек, който обича клуба Левски е готов да се отзовава безпрекусловно във всеки един момент. Най-лесно ми беше на мен да намерим някой треньор, който да каже 'аз не искам да бъда треньор в този момент', защото моментът наистина е тежък. След тази загуба, след играта, която показахме, и след тръгването на треньора и предстоят два важни мача, които са жизнено важни за Левски. Мисля, че никой не ме мисли за луд тук да си слагам главата на дръвника. За Левски, за самата идея и за самия клуб аз съм готов на всичко, така че не се притеснявам по никакъв начин от това". 

В прикаченото видео може да гледате пълен запис от пресконференцията на Георги Иванов!
Димов: Показахме как се постигат резултати

Капитанът на Черно море говори след успеха с 4:0 над Лудогорец

Дерменджиев: Някои футболисти не мога да ги позная (ВИДЕО)

Наставникът на Лудогорец беше много критичен след загубата с 0:4 от Черно море

Илиан Илиев: Следващият ни мач е най-важният (ВИДЕО)

"Моряците" гостуват на ЦСКА в ключов сблъсък за второто място

Английско крило пристига на тестове във Втора лига

Люис Емануел Овиреду има интересна история

Ботев (Пд) обяви нов шеф в клуба

Стефан Попов с ключова роля на "Колежа"

Зона София спечели четвъртото издание на “Турнир на талантите”

Бояна домакин на надпреварата

Кой гол ще бъде определен за номер 1 във финала за Купата? (ВИДЕО)

Вижте кандидатите

Кабаков свири ЦСКА - Черно море

Двубоят е директен сблъсък за сребърните медали

Локо (Пд) и Ботев (Пд) в битка за белгиец от Етър

Карсела следен и от клубове от Унгария и Словакия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки