Лудогорец може да напусне Разград, съобщиха от клуба

Четирикратният шампион на България няма да участва в процедурата за концесия на стадиона по сегашните условия

Лудогорец може да напусне Разград, съобщиха от клуба

Четирикратният шампион Лудогорец няма да участва в процедурата за концесия по сегашните условия!

Ръководството не е съгласно с одобрения от Общинския съвет концесионен договор, според който Лудогорец трябва да плаща по 0,5% от нетните си приходи от всички видове продажби.

Според изпълнителния директор Ангел Петричев, ако бъде подписан така подготвеният концесионен договор, ще се появят проблеми и в бъдеще документът ще бъде обект на съдебни спорове, които ще бъдат пречка за развитието на футбола.

"Предстои в стадиона да се инвестират 18 млн. лв., а някой иска на дребно да печели от това", категорични са от Лудогорец.

До момента от футболния клуб са инвестирали над 4 млн. лв. в спортното съоръжение по договора за публично-частно партньорство, който все още е в сила.

Освен това, със средства от държавния бюджет, в партньорство с Община Разград, е изградена новата трибуна "Моци", като инвестицията възлиза на около 5 млн. лв.

Над 400 000 лв. е делът на собствениците на Лудогорец за обзавеждане и оборудване на новата трибуна.

Паралелно с това тече разширение на тренировъчната база на футболния клуб, изграждат се 5 нови терена и прилежаща инфраструктура, като единият от терените ще бъде пригоден за провеждане на футболни първенства на втория отбор на Лугодорец.

"С евентуалното сключване на този концесионен договор, администрацията ще се разтовари от някои разходи, които в момента заплаща за "Лудогорец Арена", така че това е от полза за общината", уточниха от клуба.



От ръководството заявиха, че имат пълна готовност, ако Общинският съвет не преразгледа позицията си на сесията в понеделник, всички домакински мачове да бъдат играни във Велико Търново, в Търговище или на друго място.

На специалната пресконференция по повод предстоящото гласуване на концесионния договор присъстваха много граждани, подкрепящи клуба, както и общинските съветници от Реформаторския блок.

Съветникът Джипо Джипов заяви, че ще бъде създадена група, която ще събере подкрепа от гражданите и преди началото на сесията в понеделник от 13:30 часа ще се проведе протест.

Ето какво пише в предложението за концесия:

Годишното концесионно плащане не трябва да бъде по-малко от 6656 лева без ДДС.

Окончателният размер на годишното концесионно плащане се получава като сума от посочения размер на годишното концесионно плащане и 0,5 % от нетните приходи от продажба.

Лудогорец трябва да вложи не по-малко от 18 424 341,00 лв. в изграждането на стадион "Лудогорец Арена", а срокът не може да е по-дълъг от 10 години.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки