Вижте как на Острова подкрепиха Стенли светкавично (обновена)

Футболисти, треньори и фенове изразиха добри чувства си към нашето момче

Вижте как на Острова подкрепиха Стенли светкавично (обновена)

Впечатляващ брой големи имена във футбола подкрепиха Стилиян Петров в тежкия момент, когато от клуба му Астън Вила обявиха, че е болен от сериозната болест левкемия.

Сърцатият играч е бил отведен в болница с треска веднага след загубата от Арсенал в събота, а преди броени минути от Вила потвърдиха тъжната вест - диагнозата левкемия.

Цяла Великобритания изрази подкрепата си към българина:

Реферът Марк Холси, който се пребори с рака и се върна към съдийството, даде кураж на Стилиян Петров и го подкани да се бори с цялото си сърце срещу болестта.

"Свирил съм много мачове на Стилиян и той е страхотен човек. Сега той има нужда да събере приятелите и семейството си, всичките му колеги във футбола - тази подкрепа е изключително важна. Трябва да продължи живота си нормално, доколкото това е възможно. Понякога имаме тежки дни, но на всички се случва.

Бившият съотборник на Стенли и настоящ треньор на резервите на Евертън - Алан Стъбс, който пребори рак на тестисите, даде няколко ценни съвета на българина: „Когато нещо подобно се случи, е изключително тъжно, наистина съчувствам на него и семейството му. В такива моменти футболът губи значение,“ заяви той пред Daily Record.

40-годишният бивш футболист продължи: „Едно от положителните неща е, че Стилиян изобщо няма да има време да мисли. Умът му ще препуска с милиони мили в час, в главата му ще е въртележка. Случват се толкова много неща, че няма да има време дори да осмисли всичко. Такъв бе случаят при мен, и мисля, че това ми помогна.“

„Когато започне лечението му, и остане сам, тогава ще изпада в мрачни моменти. Затова е важно да се старае да е позитивен, и да не мисли за лошото. Звучи ужасно, но единственото, на което може да се надява, е да му се случи най-доброто. Поне аз така правех. Най-лошото е, че животът ти вече не е в твой ръце, това също е трудно за преглъщане,“ каза още Стъбс.

„Сега вече всичко зависи накъде ще задуха вятърът. Надявам се да е в твоята посока, и да излезеш невредим от другата страна. Страшничко е, защото ставаш изключително уязвим човек,“ продължи със съветите.

„Ракът не те третира по различен начин, защото си футболист. Стан може само да даде най-доброто от себе си, а ако знам нещо за него, то това ще е достатъчно. Той се поддържа винаги в отлична форма, и това ще му помогне в химиотерапията. На мен със сигурност ми помогна, и мога да се моля да стори същото със Стан.“

Алън Стъбс смята да се свърже с Петров в следващите дни, и ако може да му помогне лично със съвети и разкази:“Всички искаме той да се оправи, но никой не знае дали това ще стане скоро. Ще се опитам да разговарям с него след уикенда, и се надявам да мога да му помогна, да му кажа какво е.“

„Стан е повече от съотборник. Той е страхотен приятел, и ще го посетя скоро в болницата,“ завърши Алън Стъбс.

"Желая всичко най-добро на Петров в битката му срещу рака. Остани силен, братле", написа бившият капитан на Англия и бранител на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд.

Бившият съотборник на Фърдинанд на "Олд Трафорд" Луи Саха от своя страна добави: "Абидал, Муамба и Петров. Трудно ми е да си спомня за нещо друго като това. Тъжна новина след тъжна новина..."

Кавалерът на Златната топка за 2001 година Майкъл Оуен също се включи към футболистите, изявили подкрепата си към Стенли: "Мислите ми са със Стилиян Петров. Сигурен съм, че той ще се пребори".

Един от най-големите таланти на английския футбол Джак Уилшър също пожела на Стенли да бъде силен. Младият халф на Арсенал написа: "Тъжни новини за Петров.. надявам се, че той ще преодолее това! Мисля за неговото семейство и съотборници".

Капитанът на Манчестър Сити Венсан Компани добави: "Тъжни новини. Стилиян е страхотен човек, чудесен капитан и футболист. Желая му всичко най-добро".

Днес Астън Вила излиза срещу лондонския Челси в двубой от Висшата лига, а халфът на "сините" Раул Мейрелеш довери: "Преди утрешния мач, бих искал да пожелая бързо възстановяване на капитана на Астън Вила Стилиян Петров и всичко най-добро в борбата с болеста!"

 

Съотборникът на Стенли - вратарят Шей Гивън бе от първите, които споделиха в "Туитър" подкрепата си:

 

"Шокиран съм от новината за острата левкемия, която е засегнала Стенли. Всички сме с него и семейството му. Моля се на Господ да се възстанови напълно".

 

Гари Линекер: 

 

"Ужасно тъжно бе да разбера, че капитанът на Вила Петров има левкемия. Мисля за него и семейството му. От личен опит с Джордж Линекер (б. а. - един от синовете на Гари) знам, че левкемията може да бъде победена.

 

Дарън Бент, нападател на Астън Вила:

 

"Наистина лоши новини за нашия капитан Стан Петров. Надявам се да се върне готов за бой скоро. Всички сме с него".

 

Джърмейн Джинас, съотборник на Стенли в халфовата линия:

 

"Току що разбрах за Стан Петров - един от най-свестните хора във футбола! В мислите си сме с него и обичното му семейство."

 

Нийл Ленън, треньор на Селтик:

 

"Абсолютно неутешим за новината за Стилиян. Той ще преодолее левкемията, както всяка друга бариера, изправила се пред него в живота му. Стилиян има лъвско сърце и като част от семейството на Селтик заслужава цялата ни подкрепа и хубави пожелания. "

 

Йън Тейлър, бивш полузащитник на Вила:

 

"Ужасни новини за болестта на Стилиян. Пожелаваме му най-хубавите пожелания, както и на семейството му. Молим се да се възстанови."

 

Огромен брой фенове на вечния съперник на "детелините" - Глазгоу Рейнджърс изрази подкрепата си към Стилиян в социалните мрежи. Халфът е подкрепян от хиляди в коментарите под новините за тежката болест. 

 

Междувременно стана ясно, че феновете на Вила ще отложат планирания протест срещу клуба за слабите резултати.

 

 

Рой Кийн: Халанд е разглезено момченце

Легендата на Ман Юнайтед нападна острието на "гражданите"

Луис Енрике преди реванша с Борусия: Просто искаме да победим

"Няма значение колко гола ще вкараме", смята испанският специалист

Шаби Алонсо проговори след историческото постижение

Байер (Леверкузен) изравни брадат рекорд на Бенфика

Борусия (Дортмунд) с най-доброто срещу ПСЖ

Реваншът е във вторник вечер

В Лисабон: Хиляди празнуваха титлата на Спортинг

Вижте подробности

Пиоли коментира ремито с Дженоа и протеста на феновете

Вижте какво заяви треньорът на Милан

Тен Хаг: Бруно е истински боец и ще остане в Юнайтед

„Фернандеш е щастлив в Манчестър“, заяви нидерландецът

Има сделка: Лопетеги сменя Мойс в Уест Хем

Вижте подробности

Димитър Митов обра наградите в Сейнт Джонстън

Българският вратар с 11 отличия в Шотландия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки