Шампионите притеснени от терена на „Огоста”

Монтана приема Лудогорец днес, Кокала скочи на Моци

Шампионите притеснени от терена на „Огоста”

В Лудогорец са сериозно притеснени преди гостуването си на "Огоста” днес.

Основната причина за това е лошото състояние на тревната настилка на стадиона на в Монтана.

Според запознати заради постоянните промени в климатичните условия през последните дни игрището е доста разкаляно, като на места все още има големи локви.

Затова треньорът Георги Дерменджиев няма да рискува с пускането на Клаудиу Кешерю, който доскоро бе контузен, Нападателят почти сигурно отново ще остане на пейката, както и срещу Левски Очаква се атаката пак да бъде водена от бразилеца Жуниор Кишада.

С доста големи шансове да започне на „Огоста” пък е Абел Анисе. Той може да се появи за сметка на Лукас Саша, тъй като е далеч по-силов играч от бразилеца. В центъра на отбраната в отсъствието на наказания Моци ще действат Терзиев и Венци Керчев.

Възможно е в хода на мача Дерменджиев да прибегне и до изненадващо решение и да върне Дяков в ролята на централен защитник. Това ще стане само ако нещата в дефанзивен план не вървят добре. Мястото на капитана в средата на терена пък ще заеме някой измежду Анисе, Препелица или Саша в зависимост от това кой ще започне от първата минута.

Треньорът на Монтана Емил Велев пък е уверен, че тимът може да измъкне нещо от лидера в А група. "Искам срещу всеки отбор да бъдем пределно концентрирани и мотивирани, футболистите да се раздават на терена през всичките 90 минути. Само така можем да печелим точки. Изненадан съм, че Моци беше наказан за един мач. Крайно време обаче, беше да го изгонят. Една среща е твърде малко за влизането му", заяви Кокала.

"През зимата Лудогорец не привлече нито един нов футболист, но са много обигран отбор, с технични и качествени изпълнители. Монтана по принцип е неудобен домакин, надявам се да вкараме един гол повече от тях и спечелим мача. Теренът ще е тежък, но знам, че ще стане добра среща. Дано трибуните се напълнят и да има еуфория", каза още Емил Велев.

Специалистът няма да може да разчита в срещата на Атанас Илиев. 22-годишният таран е с висока температура и не попадна в групата за мача. В нея обаче е ветеранът Здравко Лазаров. Електричката ще остане на пейката, а като крила ще започнат Сергей Георгиев и Иван Стоянов.

Мачът Монтана – Лудогорец стартира в 15:30 часа и ще бъде предаван пряко по Диема спорт.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки