Сензациите в пресата: Бутат Вили Вуцов за треньор на Левски

Канят новото дружество ФК ЦСКА във Висшата лига, Стефан Велков става национал, Иршак дава Ботев (Пд) на ФИФА и още...

Сензациите в пресата: Бутат Вили Вуцов за треньор на Левски

 Сензациите в пресата днес, петък, 26 февруари 2016 година:

„Тема спорт”: Бутат Вили Вуцов за треньор на Левски

Определени кръгове около Левски се възползват от ситуацията в клуба и вече предлагат кандидатурата на Велислав Вуцов за треньор на отбора. Бъдещето на Стойчо Стоев на „Герена" е повече от несигурно и някои от шефовете се опасяват, че тимът може да изпадне в летаргия с оглед намаляващите до минимум шансове за спечелване на шампионска титла. Веднага са се появили съветници, които са се заели със задачата да убедят Иво Тонев да смени тихия Стоев с шумния Вуцов. Търси се ефектът на стреса. Сред обсъжданите варианти е и Димитър Васев. Други лобита около новите собственици се опитват да прокарат идеята за още по-голяма промяна, като са предложили смяна на цялото спортно-техническо ръководство, новите хора да са Гошо Гинчев като директор и Петър Хубчев като старши треньор. Ако Левски не спечели гостуването си на Черно море, нищо чудно да бъде свикан извънреден Управителен съвет с една точка в дневния ред - бъдещето на Стойчо Стоев.

„Тема спорт”: Канят новото дружество ФК ЦСКА във Висшата лига

БФС обмисля начин, по който да вкара новото дружество ФК ЦСКА във Висшата лига, ако се стигне до нейното създаване. Това бе потвърдено пред "Тема Спорт" от два независими източника, свързани с футболната централа. В момента се обсъждат няколко варианта, като водещ е този, по който преди няколко години бе спасен Рейнджърс. През 2012 г. шотландският гранд влезе в процедура по ликвидация и бе изхвърлен от Висшата лига с решение на отборите, участници в първенството. Дружеството бе свръхзадлъжняло, но тогава бе създадена нова компания, която изкупи активите и историята на Рейнджърс и на практика го наследи. Разликата с ЦСКА е, че славният шотландски тим започна от нулата в четвърта дивизия, докато идеята при армейците е отборът да бъде вкаран директно във Висшата лига. Копирането на модела "Рейнджърс" бе анонсирано като възможен вариант пред клуба от Гриша Ганчев още през лятото на миналага година. Клубът ще бъде издържан от Ганчев, който и сега инвестира средства в армейците. Също така се обмисля и вариант да бъдат наследени дълговете към НАП, които да бъдат разсрочени във времето и да се чистят постепенно. Това също бе анонсирано от Ганчев през август. ПФК ЦСКА пък почти сигурно ще бъде ликвидирано. Проблемът е как ще се процедира с договора за "Армията" и Панчарево. Той е подписан със старото дружество и прехвърлянето му към новото е сложен процес. По тази линия ще се проведат разговори с държавата в лицето на министерството на спорта. Министърът Красен Кралев вече изрази публично подкрепата си към проекта за Висша лига и се очаква да осигури съдействие по случая с ЦСКА, а не да го докарва само на приказки и позитивни анонси, на каквито се наслушахме в последните месеци.
 
"Меридиан мач": Иршак дава "жълто-черните" на ФИФА, иска 70 000 евро

Бившият футболист на Ботев (Пловдив) Томаш Иршак ще сезира ФИФА за неизплатени суми от клуба. Става дума за 70 хил. евро, които "канарчетата" му дължат. Първоначалната договорка е била парите да му бъдат изплатени до 5 юли миналата година. Играчът е подписал споразумение, за да може "жълто-черните" да получат лиценз за първенството. Впоследствие на добра дума с ръководството чехът също е проявил търпение, но вече е решен да си търси правата. В момента един от доскорошните любимци на "бултрасите" е на подготовка в Анталия заедно с водения от Димитър Димитров тим на Иртиш (Павлодар).

„Тема спорт”: Викат Стефан Велков в националния
Централният защитник на Славия Стефан Велков почти сигурно ще попадне сред избраниците на селекционера Ивайло Петев за предстоящите две приятелски срещи на "трикольорите" - с Португалия (25 март) и Македония (29 март). И в двата случая "лъвовете" гостуват. 19-годишният бранител направи силна подготовка с "белите" в Анталия и се утвърди като несменяем титуляр. Именно в Турция Петев и помощникът му Алекси Желязков изгледаха няколко проверки на Славия. Специалистът е решил да започне постепенно подмладяване на състава, като планира да проведе лагери за двете контроли с група от 24-25 човека.
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки