ВИДЕО: Феновете на ЦСКА с редица протести срещу БФС

Привържениците на "червените" искат титлата да се решава на терена, а не извън него

ВИДЕО: Феновете на ЦСКА с редица протести срещу БФС
Шефът на централния фенклуб на ЦСКА - Димитър Ангелов - Дучето, обеща редица протести от страна на "червените" фенове срещу управлението на БФС, предаде репортер на Novsport.com. Причина за гнева на ултрасите на "армейците" станаха наказанието от 7 мача на Нджонго Присо след мача на "Лаута", както и изтеклото наказание на допингираните играчи, след което те все още не са допускани да играят в мачовете на отбора. 
 
"Благодаря за проявения интерес към публиката на ЦСКА. На 100 процента показваме съпричасност към Стилиян Петров, всички фенове на ЦСКА и българския футбол сме с него, ще бъдем с него докато е жив, а и след това", започна шефът на централния фенклуб на "армейците" извънредната пресконференция днес. 
 
"Ние смятаме, че БФС трябва да е равен за всички. Всяка родна институция трябва да е майка за всички в тази държава, но в случая с ЦСКА не е така. Заради това смятаме, че шампионатът у нас се решава навсякъде другаде, но не и на терена. Да, ЦСКА в момента не играе добре, но всички момчета в отбора дават всичко от себе си, за да може ЦСКА да е на това място. Футболът в България умира, след като нещата се решават не на терена. Преди няколко години Кипър ни би с 4:1 с модерния треньор, сега ще се надяваме да не падаме от Албания, не дай си Боже от Лихтенщайн", разкри още Ангелов. 
 
"Не може само Присо, а онзи другия господин, който игра в другия отбор да не бъде наказан. Не може за едно и също деяние да се мери с различен аршин. Така че публиката на ЦСКА иска точно това - нещата да се решават на терена. Ще приемем, ако другият отбор ни победи, но само ако е с феърплей. БФС обаче говори това, което не прави и прави това, което не говори. Именно заради това още от понеделник започваме серия от протести, както Конституцията ни го позволява, ще направим всичко възможно нещата да се решават на терена. Още в понеделник сме при госпожа Фандъкова ще се борим докрай. 2 часа преди мача, час след мача, а ако се наложи и за всяко заседание на ДК, ще пускаме молби за протести и ще бъден на Иван Асен", закани се тарторът на "червената" публика. 
 
"На база на какво се наказват футболисти на ЦСКА на база на това какво се е случило в тунела. Писано ли е в доклада на делегата, който иначе сигурно е много хрисим, че Присо е бил провокиран, както всъщност беше. Защо трябва да отнесе 7 мача наказание за същото нещо, за което играч от противниковия отбор бе наказан с 1 мач. Как ще му обясним сега на това момче, което е дошло да работи тук, че нещата не се решават на терена и така нататък. Искаме да видим рапорта на българската полиция и нищо повече от справедливост. Именно заради това, при всеки мач на ЦСКА излизаме 2 часа преди мача, 1 час след края му, минаваме по Иван Асен, за да протестираме и искаме улицата да е освободена за упражняване на правото на слово, така както ни позволяват законите в държавата". 
 
Дучето призова ръководители и журналисти, ако има някакъв проблем със сегашния лиценз на ЦСКА, то нещата да се знаят още отсега: "Искаме шампионът на България да бъде излъчен на терена. Затова няма да позволим някой да се гаври с труда на момчетата, на треньора и с любовта на публиката. За 2008-а година, когато стана проблемът с лиценза публиката на ЦСКА разбра - когато не си плащаш, ти спират тока. Незабавно желаем играчите, които са наказани до този момент да играят още от следващия мач и да бъдем оставени на мира. Втора 2008-а няма как да се получи, втора 2008-а няма да има". 
 
"Ако някой е правил подарък на ЦСКА, да каже кога го е направил и защо. Ако някой ще прави подарък на ЦСКА да каже отсега, ако някой ще ни отнема нещо да ни кажат отсега, а не да разбираме нещата впоследствие. Ние вярваме в любовта и когато видим, че се гаврят с това, което обичаме няма да мълчим. Няма да преклоним глава нито пред парламент, нито пред правителство, нито пред президент. Ще си гоним правата до дупка, искаме справедливост. Нищо лично към господин Михайлов, но той назначава чиновниците си, следователно ще си носи отговорността", допълни още Димитър Ангелов. 
 
"Изписаха се много неща за лиценза, но ние искаме единствено на публиката на ЦСКА нещата да се отказват отсега, ако има нещо не наред. Със собствениците комуникацията ни е малко по-назад, но за да няма изненади и някои да се радват на наше място, а после Господ да се реваншира и да отпадат след резили, нещата да ни се съобщят сега, ако има някакъв проблем. Никой от нас не е тръгнал с презумцията, че онези хора са виновни, ние сме им дали правото да се докажат, но когато се издънят трябва да си понесат отговорността", заяви шефът на централния фенклуб на "армейците".   
 
"Всички, които обичаме ЦСКА сме възмутени от това, което се случи с Присо. Това в Пловдив бе една провокация, която умишлено се търсеше от домакините. Видяхме провокацията, видяхме и решението на БФС и ние смятаме, че това бе целенасочено направено и то не отговаря на реалната ситуация. Виждаме, че на ЦСКА се пречи по всякакъв начин. Именно заради това публиката на ЦСКА снема своето доверие от Дисциплинарния Комитет към БФС, както и от делегата на последния мач, господин Кучев. Искаме квалитет с нашите конкуренти от Подуене, Ловеч и така нататък", призова още Ангелов. 
 
"Ние искаме налагане на юноши в българския футбол, без скъпоплатени чужденци не може, но трябва да се налагат юноши. Това гарантира по-добро първенство, по-добър национален отбор и по-добри резултати. Истинският футбол ще доведе до реална конкуренция, а конкуренцията до най-добрия шампион. Най-добрият пък ще подобри и качеството на националния отбор", каза още Дучето. 
 
"Когато се помага на едните със спонсор, помагай и на другите, когато помагаш на едните с база, помогни и другите. Когато дадеш имотите, гледай дали нещата се извършват както трябва. Няма да остане кътче в България да не бъде облепено, с посветени на тези, които управляват футбола у нас транспаранти", завърши пресконференцията Димитър Ангелов.

Гледайте пълен запис от днешната пресконференция на феновете на ЦСКА!!!

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки