Доминик Тийм хвали Гришо

„Загубих заслужено”, призна българинът

Доминик Тийм хвали Гришо

"По мое мнение Григор е невероятен тенисист с красива игра. Надявам се в близко бъдеще двамата да стигнем върха."

Това заяви Доминик Тийм след победата си със 7:5, 6:2 над най-добрия български тенисист в четвъртфиналите на турнира в Акапулко.

22-годишният австрийски тенисист, който е 15-и в световната ранглиста в момента, изцяло доминираше в мача и закономерно го спечели след 96 минути игра.

"Пробивът в първия гейм на втория сет може би беше решаващият момент за този мач. Ключово също така беше и спечелването на първия сет. С напредването на мача добих увереност и започнах да играя все по-добре", коментира Тийм.

"Със сет и пробив аванс в началото на втория естествено нещата се развиваха добре за мен, но все още трябваше да свърша много работа. По мое мнение Григор е невероятен тенисист с красива игра. Надявам се в близко бъдеще двамата да стигнем върха", допълни победителят, докато Григор Димитров не скри разочарованието си след отпадането си на четвъртфиналите на турнира в Акапулко.

Българинът каза, че е разочарован от загубата. Димитров призна превъзходството на Тийм в мача, като бе категоричен, че съперникът му заслужено е стигнал полуфиналите.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки