Шампионките тръгват към София за най-рисковия си мач от редовния сезон

От 17:00 часа днес Марица излиза срещу непредсказуемия Славия

Шампионките тръгват към София за най-рисковия си мач от редовния сезон

Марица (Пловдив) ще изиграе днес предпоследния си мач от редовния сезон в женската Национална волейболна лига Демакс+.  

От 17:00 часа днес шампионките излизат срещу непредсказуемия Славия (София) като гости в столичната зала Панайот Пондалов.

След като почиваше в шестнадесетия кръг, изигран в понеделник, Марица отстъпи първото място във временното класиране на основния си конкурент Левски (София).  Сините пък почиват в настоящия седемнадесети кръг, но само победа на пловдивчанки при гостуването им на Белите днес ще ги върне на върха.

Като се изключат директните сблъсъци с Левски, в които Марица допусна единствените си загубени геймове в лигата досега, предстоящият мач със Славия е може би най-рисковият за шампионките.  От самото начало на сезона софийският тим поднесе множество изненади под формата както на победи, така и на загуби.  Изненада в днешната среща би била и една победа на Славия над Марица и момичетата на Иван Петков трябва да бъдат максимално концентрирани, за да не я допуснат.

Още повече, няколко опитни състезателки се присъединиха към състава на Белите за втория полусезон, имаше смяна и на треньор, след като Иван Димитров пое поста от Габриела Айшинова.  Така подсиленият тим на Славия се превърна в най-непознатия и най-непредсказуемия за своите съперници измежду всички в НВЛ и дори в претендент за медали.

В понеделник Славия успя да надвие третия в таблицата Казанлък Волей (Казанлък) с 3:2 като гост и със сигурност е с повишен апетит за нов успех днес.  Сигурно е обаче и, че шампионките са напълно наясно с рисковете, които крие двубоят в Панайот Пондалов, и ще подходят към него с пълна сериозност, за да не допуснат край на дългата си победна серия.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки