„Гражданите” се спасиха срещу „черните котки” в края (видео)

Двубоят между Манчестър Сити и Съндърланд на „Етихад Стейдиъм” завърши наравно – 3:3

„Гражданите” се спасиха срещу „черните котки” в края (видео)

Манчестър Сити направи нова грешна стъпка по пътя си към титлата в Премиършип, след като завърши при резултат 3:3 мача си срещу Съндърланд от 31-ия кръг на Висшата лига. Двубоят се проведе на „Етихад Стейдиъм”, а „гражданите” губеха с 1:3 до 85-ата минута, но все пак достигнаха до две попадения, благодарение на които измъкнаха точката.

Срещата стартира равностойно, а в 9-ата минута Александър Коларов получи възможност да стреля към Симон Миноле, но ударът на сърбина не доведе до гол, след като вратарят на гостите успя да отрази. Последваха нови добри голови ситуации за „гражданите”, но с пропуски се отчетоха Един Джеко, Венсан Компани и Марио Балотели. Домакините заплатиха за тези свои пропуски в 31-ата минута, когато Себастиан Ларсон успя да изведе „черните котки” с гол напред.

”Гражданите” обаче бързо успяха да възстановят равенството. Това се случи в 43-ата минута, когато главният съдия Фил Дауд отсъди дузпа за нарушение на Крейг Гарднър срещу Един Джеко. Зад топката застана Марио Балотели и с точно изпълнение изравни резултата – 1:1. Това обаче не бе всичко за първата част. В 4-ата минута на продължението на първата част Никлас Бендтнер засече с глава центриране на Стефан Сесеньон, а кълбото влетя в мрежата на Джо Харт. Така на почивката на мача Съндърланд водеше на Манчестър Сити с 2:1.

През второто полувреме „гражданите” бяха по-добрият тим на терена. В 55-ата минута обаче тимът на Роберто Манчини вече губеше с 1:3, след като Себастиан Ларсон отбеляза втория си гол в мача.

Сити се втурна в атака в опит бързо да намали изоставането си, а добри възможности пред Симон Миноле не успяха да реализират Коло Туре, Александър Коларов и Карлос Тевес. Така се стигна до 85-ата минута, когато Марио Балотели успя да намали на 2:3, след като ударът му с десния крак влетя в мрежата на Симон Миноле. Само минута след това, равенството бе възстановено, а автор на третия гол за Манчестър Сити бе Александър Коларов.

До края на двубоя „гражданите” усилено търсеха четвърто попадение във вратата на „черните котки”, но такова така и не падна и мачът завърши при резултат 3:3. След това равенство Манчестър Сити вече има 71 точки и е на 2-ото място, като е на 2 пункта зад лидера Манчестър Юнайтед, който има мач по-малко. Съндърланд е 9-ти с 41 точки.

Десподов след титлата: Не съм виждал такава подкрепа

Националът завърши сезона с 13 гола и 13 асистенции

Почетино хвали Челси след сезона

„Толкова съм доволен и горд от играчите“, обяви аржентинецът

Мениджърът на Арсенал коментира загубената титла

Вижте какво каза Микел Артета

Съдия от Нидерландия сътвори здрав скандал

Вижте подробности

ОБЗОР: Брест спечели последната френска квота за Шампионската лига (ВИДЕО)

С победа над Тулуза

Десет от Рома матираха Дженоа с 1:0 на "Олимпико"(ВИДЕО)

Лукаку вкара победния и може би последния си гол за "вълците"

Гуардиола намекна, че напускането му наближава

Испанецът спечели шестата си титла в Англия и не очаква да остане още дълго на "Етихад"

Барселона си гарантира второто място (ВИДЕО)

Каталунците събраха 82 точки и имат четири повече от Жирона

Виляреал и Реал Мадрид си вкараха осем гола в зрелищно реми (ВИДЕО)

Шампионът на Испания отново игра с резервите преди финала в ШЛ

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки