Куинс Парк Рейнджърс излъга Арсенал на "Лофтус Роуд" (видео)

Евъртън надви Уест Бромич Албиън с 2:0

Куинс Парк Рейнджърс излъга Арсенал на "Лофтус Роуд" (видео)

Отборът на Арсенал записа 9-ото си поражение в Премиършип от началото на сезона, след като отстъпи с 1:2 в гостуването си на Куинс Парк Рейнджърс от 31-ия кръг на Висшата лига. Двубоят се проведе на „Лофтус Роуд”, а домакините успяха да се поздравят с победата, след която вече имат 28 точки и се намират на 17-ото място във временното подреждане. Арсенал пък остава на третата позиция с 58 пункта, като е на 3 пред 4-ия Тотнъм, който има и мач по-малко.

Двубоят започна равностойно, а преди да изтече първия четвърт час и двата тима имаха по едно положение пред противниковата врата. Робин ван Перси обаче не успя да вкара гол за гостите в 8-ата минута, докато Боби Замора се отчете с пропуск за Куинс Парк Рейнджърс в 14-ата. Последваха силни минути за домакините, а усилията на тима от „Лофтус Роуд” доведоха до резултат в 22-ата минута, когато Адел Таарабт успя да открие резултата.

До почивката Арсенал успя да изравни, а точен за 1:1 бе Тио Уолкът в 37-ата минута. „Артилеристите” стартираха силно през второто полувреме, но направиха няколко поредни пропуска пред Патрик Кени, за които бяха наказани в 66-ата минута, когато резултатът стана 2:1 в полза на Куинс Парк Рейнджърс. Автор на втория гол за домакините бе Самба Диаките. До края на двубоя нов гол в мача не падна и така домакините се добраха до победата.

В друг мач от кръга Евертън надви с 2:0 като домакин Уест Бромич Албиън. Двубоят се проведе на „Гудисън Парк”, а „карамелите” имаха преднина от един гол на почивката на мача, след като Гарет МакОули си отбеляза автогол в 18-ата минута. Крайното 2:0 пък оформи Виктор Аничебе в 68-ата минута.

Така Евертън спечели мача с 2:0 и вече има 43 точки, като е на 7-ото място. Уест Бромич Албиън е 14-ти с 36 пункта.  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки