Зенит се доближи още повече към титлата

Днес тимът от Санкт Петербург спечели с 2:1 гостуването си на Спартак (Москва)

Зенит се доближи още повече към титлата

Отборът на Зенит (Санкт Петербург) се доближи още повече към титлата в руското първенство, след като спечели с 2:1 гостуването си на Спартак (Москва) на „Лужники”. Двубоят бе от 6-ия кръг на групата на борещите се за титлата отбори, съставена от тимовете, които завършиха от първото до осмото място по време на редовния сезон.

Гостите от Зенит имаха преднина от едно попадение на почивката на мача, след като Сергей Семак успя да отбележи гол във вратата на Спартак в 10-ата минута. Авансът на тима от Санкт Петербург набъбна на две попадения в 63-ата, когато Александър Кержаков реализира отсъдената в полза на гостуващия тим дузпа. Спартак намали на 1:2 в 85-ата минута, а автор на гола за московския отбор бе Артем Дзюба. Домакините обаче не успяха да се доберат до равенството и записаха поражение.

След победата Зенит продължава да е лидер и е със 74 точки, като е на цели 9 пред втория – ЦСКА (Москва), който по-рано днес завърши при резултат 1:1 гостуването си на Кубан Краснодар. Спартак (Москва) е 4-ти с 62 пункта.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки