Лудогорец с късметлийска победа в Монтана (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Зелените" дръпнаха още на върха в класирането

Лудогорец с късметлийска победа в Монтана (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лудогорец победи с 1:0 Монтана като гост в двубой от 22-ия кръг на "А" група. В много слаб мач шампионите едва се наложиха срещу последния с попадение в самия край.

По този начин "зелените" дръпнаха с девет точки на втория Берое.

Дебют за тима на Емил Велев записаха трима от новите футболисти – Иван Стоянов, който е бивш играч на разградчани, Иван Коконов, дошъл от Берое, както и Оливие Боне, който през есента бе част от Локо (Пд). Георги Дерменджиев пък направи две промени в своя състав за разлика от 11-те, които спечелиха дербито с Левски преди седмица. На мястото на наказания Козмин Моци започна Георги Терзиев, който си партнираше с младия Венци Керчев. Кешерю, който лекуваше контузия 3 седмици, пък замени Жуниор Кишада на върха на атаката.

В началните минути играчите на Монтана опитаха да наложат натиск, но не стигнаха до никакви добри положения.



Първото по-прилично положение дойде в 24-ата минута, когато Атанасов с глава пропусна добро положение за домакините. Малко след това и Минчев стреля встрани.

В края Лудогорец наложи натиск и това доведе до най-доброто им положение в мача. Кафу обаче пропусна добро положение.



С началото на втората част домакините получиха чудесен шанс да открият. Петър Атанасов изскочи на чудесна позиция, но не се реши да стреля, а опита комбинация с резервата Здравко Лазаров, но взаимодействието не се получи.



Ветеранът Лазаров пропусна най-чистата възможност за монтанци в 61-ата минута, след като бе изведен срещу вратаря.



68-ата минута Георги Дерменджиев направи много важна за спечелването на мача офанзивна смяна. Той извади от игра вътрешния халф Лукас Саша и пусна на неговото място нападателя Жуниор Кишада. Точно, когато мачът отиваше към нулево реми, Лудогорец стигна до гол от нищото. Клаудио Кешеру отправи удар, който рикошира в защитник на Монтана и заблуди вратаря за 1:0.



В крайна сметка тимът на Емил Велев остава без победа над Лудогорец в девет мача.

Така Лудогорец остава убедително на върха, а Монтана изглежда във все по-тежка ситуация с оглед и предстоящото гостуване на "Герена" на Левски.



 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки