Белия балет смачка Осасуна, въпреки мокрия терен (видео)

Кристиано Роналдо се отличи с два гола и две асистенции

Белия балет смачка Осасуна, въпреки мокрия терен (видео)

Реал (Мадрид) изигра поредния страхотен мач и спечели с 5:1 като гост на Осасуна в мач от 31 кръг на испанската Примера Дивисион. Белия балет демонстрира красиви голове и атрактивна игра, като с по две попадения се отличиха Кристиано Роналдо и Гонзало Игуаин. Бензема вкара първото попадение в мача, а почетен гол за домакините отбеляза Нино. 

 

Срещата започна много отворено, но впечатление правеше доста мокрият терен на памплонци. През последните дни текат сериозни дискусии за влажността на терените, тъй като вечният съперник на Реал - Барселона се оплака от игрището на италианския Милан след равенството 0:0 на "Сан Сиро" в 1/4-финален мач от Шампионската лига.

 

Така или иначе Белия балет бързо стегна примката около врата на домакините и още в 7-та минута Карим Бензема откри със страхотно воле след подаване на Кристиано Роналдо. Домакините не се стъписаха много след инкасираното попадение и в 22-та минута Сехудо изпълни добре пряк свободен удар, който вратарят на гостите Касийяс отрази вещо.

 

В 37-та минута Кристиано Роналдо овладя спокойно една топка на около 30 метра от вратата на съперника и с марковия си топовен шут вкара за 2:0. Секунди по-късно Игуаин оформи класическа преднина за "белите" след добра комбинация между Йозил и Гранеро.

 

В началото на втората част Нино вкара за Осасуна и намали преднината на състава на Жозе Моуриньо, но сякаш никой не вярваше, че може да се стигне до нещо повече срещу Кралския клуб. 20 минути преди края на редовното време португалецът Роналдо отново напомни за себе си със страхотен гол от пряк свободен удар.

 

В 77-та минута пак Кристиано бе в основата на попадение за гостите. Той преодоля Роверсио и подаде към Игуаин, който с глава оформи крайното 5:1. С успеха Моуриньо и възпитаниците му увеличиха преднината си на Барселона на 9 точки, като каталунците имат трудно домакинство на Атлетик (Билбао) след минути.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки