Гонзо: Победа над Лудогорец ни връща в битката за титлата, подкрепата на публиката ни носи увереност (видео)

"Аз искам да виждат този Левски, който видях през второто полувреме срещу Литекс, той ми дава надежда"

Гонзо: Победа над Лудогорец ни връща в битката за титлата, подкрепата на публиката ни носи увереност (видео)

Старши треньорът на Левски Георги Иванов-Гонзо сподели очакванията си от предстоящия мач с доскорошния лидер в българската „А” футболна група – Лудогорец, съобщи репортер на Novsport.com.

„Загубихме два поредни мача и е нормално сега ние с Лудогорец да се борим за връщане в борбата за титлата”, сподели наставникът на „сините”, които заедно с разградчани изостават с 6 точки от лидера в класирането ЦСКА, преди срещите от 22-рия кръг.

„Една победа ще ни върне в битката за титлата, така че съм сигурен, че футболистите осъзнават важността на мача. В тези двубои се показва воля и характер, така че аз мисля, че ние сме готови за срещата, макар да има известна умора от този сгъстен цикъл от мачове. Аз искам да виждат този Левски, който видях през второто полувреме срещу Литекс. Това е пътят и начинът, по който трябва да играе Левски.

Това ми дава надежда, че оттук нататък нещата ще бъдат много по-добри. Какво ще се случи никой не знае, можем само да предполагаме, но на всички ни се иска да се представяме, както през втората част срещу Ловеч. Трябва обаче не само да играем силно, но и да побеждаваме, защото в такива дербита трябва да вкарваш, а ние имахме 5 положения, но не можахме да реализираме нито едно. И аз съм изпускал много положения, затова не мога да обвинявам никой.

Много е лесно да гледаш отвън и да питаш защо някой не е подал или не е вкарал, но когато си на терена, трябва да се вземе решение за части от секундата и е нормално то не винаги да бъде правилното”, допълни Гонзо, а след това бе помолен да разясни ситуацията в Ловеч със „сините” фенове, които не бяха допуснати на стадиона през първите 20-ина минути, а после (според информация на ловешката полиция) са чакали клубния рейс на тима, за да се саморазправят с футболистите.

„След загубата от Миньор се събрахме с привържениците и те подкрепиха играчите, но поискаха от тях да се раздават във всяка минута, за всяка педя земя и аз мисля, че този разговор бе положителен. Сега, дали са ни чакали за саморазправа след мача в Ловеч - не знам. Нас полицията ни насочи към Плевен и ние нямаме никакво съприкосновение с феновете. По тази причина това, което се говори, е малко учудващо за мен, защото нямам информация да се е случило подобно нещо. Аз съм казвал винаги, че когато Левски загуби, има напрежение.

Феновете в Ловеч ни подкрепяха през цялото време, с изключение на тези първи 20 минути, в които те не бяха допуснати на стадиона. За нас те са изключително важни, без тях имахме притеснения и проблеми, но след влизането им заиграхме по различен начин. Аз лично имах разговор с делегата на двубоя срещу Литекс и ние мислехме дори да не започваме мача, но предвид обстоятелствата, за да не нажежаваме допълнително обстановката, решихме все пак да излезем на терена.

Видя се обаче, че нашите футболисти се чувстват уверени, когато имат зад гърба си публика. Затова и в утрешния мач най-голямото предимство за нас ще бъдат феновете на Левски”, коментира Георги Иванов, а после бе помолен за коментар относно домакинското поражение от Миньор, коствало поста на неговия предшественик Николай Костов, както и възможността някои от състезателите на „сините” да са играли симулативно:

„Лично аз нямам усещането, че някои наши футболисти не са играли на пълни обороти срещу Миньор. Просто не мога да си представя, че играч на Левски ще играе симулативно, за да махне треньора или поради някоя друга причина. Всеки един от тях първо защитава своя авторитет и достойнство, а после и всичко останало. Мисля, че това просто бе един слаб мач за Левски. Нищо не се получаваше в този двубой. Изиграхме един изключително слаб мач, затова и загубихме. Ако бяхме го спечелили, шансовете ни за титлата щяха да са много по-реални.

Направили сме си изводите, но мисли и съмнения, че футболистите не са играли заради коефициенти или заради смяна на треньора, не са ми минавали през главата. Отборът вече преодолява стреса от мача с Миньор и ми дава надежда, че футболистите влизат във формата, в която искаме да ги виждаме и започват да изпълняват задачите, които им поставям. Първо трябва да върнем играта, агресията, създадените положения и тогава е нормално победата да дойде”, каза още Гонзо, който отговори така на въпрос на Novsport.com относно кадровите проблеми в тима:

„Единствено Нуно Пинто е с травма и няма да играе в срещата. Всички останали са на линия. Левски е стойностен отбор, както и Лудогорец, затова този мач е неясен, като краен изход. Ние мислим, че нашият тим е по-стойностният и ще направим всичко, за да победим. Този двубой е изключително важен, за да се върнем в борбата за титлата и никакъв друг резултат, освен успех, не ни минава през главата”, поясни мениджърът на Левски, след което бе попитан дали не съжалява, че през зимата в състава не бе привлечен качествен централен нападател:

„Вече работим по новата селекция. Дончо Донев е в чужбина и наблюдава футболисти, но няма смисъл да си говорим дали съжаляваме или не, защото това са играчите, с които ще разполагаме до лятото. Няма да правим промени в състава, ще се опитаме да мотивираме настоящите играчи, за да можем да изпълним целите си”, отсече Гонзо, а после бе попитан дали ще спази обещанието си, че ще напусне поста, ако „сините” не станат шампиони:

„На дневен ред сега не е дали ще си подам оставката, ако не станем шампиони. Важни са футболистите и е важно отборът да върви напред. Дали аз ще си тръгна или не, ще го кажа когато му дойде времето. Много негативизъм има във въпросите ви, аз по никакъв начин няма да обвиня някой от футболистите. Има такива моменти… във всеки клуб има сътресения, надявам се да излезем с чест от утрешния мач, а така и да прекъснем лошата серия, в която се намираме.

Противникът е в още по-лошо настроение, тъй като загуби три поредни мача, но игра добре, просто пропуските му костваха загубите. Ние подхождаме с респект към този отбор. Те са също толкова качествен тим, какъвто бяха през есента. Мисля обаче, че Левски има характер и воля за победа. Все пак, за да бъдеш на „Герна”, трябва да имаш и характер, освен качества. Затова и считам, че в утрешния мач тези неща ще се проявят”, сподели още Георги Иванов, като в заключение коментира качествата на юношите и причините за раздялата на Николай Костов с Левски:

„Мисля, че сега не е времето да даваме шанс на юношите. Точно в мач срещу Лудогорец, но има срещи, в които ще им се даде шанс на всички футболисти от школата на Левски.

Колкото до Ники Костов, футболистите не са ми се оплакали от методите му на работа или нещо друго. Просто на него не му се получаваха нещата, това натежа върху самочувствието му и той затова си тръгна.”


Гледайте пълен запис от пресконференцията на Георги Иванов преди мача с Лудогорец!!!

Вальо Илиев: Равностоен мач и ценен опит за младите

„Резултатът е закономерен“, заяви треньорът на ЦСКА 1948

Киров: Закономерно равенство, разликата остава само точка

„Получи се равностоен двубой“, заяви треньорът на Арда

Ас на Ботев: Не знам дали оставам

Вижте подробности

Във Франция: Юношите на ЦСКА с успехи над Монако и Лил

На силен международен турнир

Потвърдено: Солени глоби за ЦСКА, Локо Пд и Левски

Вижте всички решения на Дисципа

ЦСКА се готви без двама за последните си 2 мача

"Червените" отбелязаха рождения ден на Борис Станков

Футболист от Серия D има интерес да пробва късмета си в България (видео)

Историята на Афолаби Сойеми-Олалоде е много интересна

Георги Иванов инициира важна среща за футболната инфраструктура

Президентът на БФС търси решение на фундаментален казус

Лудогорец зове за купон: Да вдигнем заедно 13-ата

В Разград обявиха програмата по празненствата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки