Черно море потопи столичния Локомотив с 3:0 (видео)

И Варна подкрепи Стилиян Петров в борбата му срещу коварната болест, играчи и публика аплодираха българският капитан в 19-ата минута, а Жоро Илиев показа фланелка с надпис "Стенли, ние сме с теб!" след гола си във вратата на "червено-черните"

Черно море потопи столичния Локомотив с 3:0 (видео)

Черно море записа втора поредна победа в българската „А” футболна група, след като надделя с класическото 3:0 над гостуващия Локомотив (София) в мач от 22-рия кръг на шампионата.

„Моряците”, които в миналия кръг спечелиха с 2:0 визитата си на доскорошния лидер Лудогорец, показаха стабилна игра и без да блестят, успяха да вземат трите точки на своя стадион „Тича”.

Преди мача в морската ни столица футболистите на двата клуба излязоха с фланелки, изказващи подкрепа към болния от левкемия капитан на българския национален отбор Стилиян Петров, а в 19-ата минута публиката във Варна аплодира в продължение на 60 секунди халфа на Астън Вила и издигна транспарант с надпис „Стенли, и Варна е с теб!”.

Футболистите на двата отбора обаче трудно привличаха вниманието на публиката, тъй като през първото полувреме имаше доста брак в действията и на двата тима, макар в тези на домакините да личеше повече настойчивост.

Техният капитан Георги Илиев пък бе истински мотор в средата на терена и определено бе най-дейният в редиците им през първата част, като след негов далечен удар от пряк свободен удар дойде и най-опасното положение пред вратата на гостите преди заключителни минути на полувремето.

В тях се случи и почти всичко по-интересно в двубоя, тъй като в 45-ата Кондев получи травма и бе заменен от Владо Манчев, а веднага след това Черно море успя да открие резултата. Това стори намиращият се в страхотна форма през пролетния полусезон Миро Манолов, който засече с глава центриране от корнер и така даде аванс на своите в най-подходящия момент.

След паузата Локомотив се опита да отговори, но не успя, а вместо това получи нови два гола. В автор на второто попадение в срещата се превърна Божилов, който вкара ювелирно след удар от далеч, оплитайки топката в горния десен ъгъл на пазената от Галев врата. Това тотално обезкуражи столичните „железничари” и пет минути по-късно те получиха нов гол.

Класическата преднина на „моряците” бе оформена от техният капитан Георги Илиев, който се разписа от добавка след удар на Сашо Александров, а после показа фланелка с надпис „Стенли, ние сме с теб!”.

След това вече крайният изход на срещата бе известен на всички и мачът се доиграваше, като с него гостите от Локомотив останаха в шести пореден мач без победа и само на 4 точки от опасната зона.

Черно море пък се изкачи на шеста позиция с актив от 40 точки и запази амбициите си за участие в европейските клубни турнири догодина.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки