Спасов: Не съм притеснен, въпрос на време е да започнем да побеждаваме

„Левски просто бяха много ефективни в атака, а и имаха късмет”

Спасов: Не съм притеснен, въпрос на време е да започнем да побеждаваме

„Аз никога не съм се съмнявал в играчите си, те дадоха всичко от себе си.”

Това каза Никола Спасов след загубата на Черно море от Левски във Варна с 0:2 в мач от XXII кръг на „А” група.

„Левски просто бяха много ефективни в атака”, посочи наставникът на „моряците”.

„Направиха четири много силни контраатаки, от които вкараха два гола, удариха и една греда, другото по чудо не стана гол. Просто бяха изключително ефективни, там беше разликата”, допълни Адмирала, а после бе попитан защо на няколко пъти се е провикнал към своите „Играете като умрели от страх!”:

„Има някакво напрежение в опитни футболисти, не искам да бъде по тоя начин. Да приемат играта като игра, това са доказани футболисти с достатъчно опит и не би трябва да изглеждат по този начин. Стойчев изигра добър мач като първи мач, той е само от 10 дни с нас. Мисля, че ще направят добра двойка с Пламен Николов. Като цяло отборът стоя добре, особено през първото полувреме. Вече през втората част имаше повече колебания и допуснахме головете, въпреки че при головете имаха много късмет. Ние създадохме няколко положения, които по чудо не влязоха, това беше само липса на късмет."

"Влязохме добре в срещата и до почивката имахме положения, но второто полувреме започна с гол на Левски, дошъл след голяма доза късмет, което все пак го има в играта. Получихме доста нелепи голове, без да ни превъзхождат. Просто с няколко контраатаки те вкараха два гола и удариха греда, бяха много ефективни, за разлика от нас. Ние пропуснахме положенията си, а и не можахме да създадем кой знае колко много. Предполагах, че мачът ще протече по този начин, трябваше да сме по-концентрирани при статичните положения”, каза още той.

„Не съм притеснен. Сигурен съм, че в този ни вид ще започнем да побеждаваме, просто е въпрос на време. Постепенно ще се синхронизираме и ще изглеждаме много по-добре. Имаме къде да правим синхрон – Бакари не е играл отдавна, на Романов му беше втори мач, Педро не беше играл регулярно. Жоро Илиев и той отдаван не беше играл, ще трябва някакво време да мине, за да създадем синхрон.”

„Всеки следващ мач ще бъде решаващ за нас и нашата цел е да побеждаваме. Отиваме в Стара Загора с нагласата и мисълта да победим и там може всичко да се очаква.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки