Диди Пелето: Стойчо е в основата на възхода в ЦСКА

"За първи път виждам толкова малки санкции за допинг", призна Диян Петков

Диди Пелето: Стойчо е в основата на възхода в ЦСКА
Бившият старши треньор на Локомотив (София) - Диян Петков, даде кратко интервю за "7 дни спорт", в което говори по три от най-актуалните теми в родната "А" група. 

1. На какво се дължи възхода на доскоро отписания ЦСКА 

2. Справедливи ли бяха наказанията на хванатите с допинг играчи от ЦСКА и трябва ли на 5 април те да бъдат увели­чени?

3. Може ли Локомотив Сф да изпадне, предвид всички проблеми в клуба.
 
1. Първенството все още е в средата и е рано да се правят генерал­ни изводи. Да, ЦСКА си печели мачовете. Но първо, до този момент не са имали кой знае колко тежки мачове и второ, това е по-скоро плод на голямото им желание. Като футбол не мога да им дам кой знае кол­ко положителна оценка. За мен успешните им игри до голяма степен се дължат на Стойчо Младенов. Аз съм му бил футболист и знам как той работи с отбора. Как умее да надъхва играчите си. Според мен всичко се дължи на неговите качества.
 
2. Лично аз за пър­ви път виждам подобни наказания за употреба на допинг. Може и да е имало и други толкова малки санкции, но спо­ред мен това е първият такъв случай. Аз не се съмнявам, че момчетата казват истината и че не са виновни за това, че са им дали забранени вещества. Но тук нещата трябва да се погледнат и от друга страна. Това, което стана в ЦСКА, може да се пре­върне в масова практика и други отбори също да дават допинг, а когато ги хванат - да обвинят лекаря си. За това случаят трябва да се разгледа много внимателно.
 
3. Няма как Локо Сф да изпадне. Със сигурност отборът ще оцелее, но въпросът е дали това отговаря на името на
клуба. Локомотив е клуб, който е свикнал да се бори за Лига Европа. Винаги е имал големи цели. Иначе това, което става в момента, е нор­мално. Все пак сега се изгражда нов отбор, с нови момчета. Познавам треньора и помощниците му и мисля, че те ще се справят. Въпросът обаче е какви ще са амбициите на отбора за след това. Какво ще стане с Локомотив за в бъдеще.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки