Български рефери за мача на звездите

Това обяви организаторът на двубоя Стефан Августинов

Български рефери за мача на звездите

Мачът на звездите от българското баскетболно първенство със звездното участие на Денис Родман на 7 април в “Арена Армеец” все пак ще бъде ръководен от родни съдии. Това съобщи организаторът на двубоя Стефан Августинов.

Ден по-рано председателят на Съдийската комисия към федерацията Стефко Станев обяви бойкот на мача от реферите. Причината бе отказът на организаторите да допуснат в залата всички притежатели на съдийски карти и дежурните делегати на мачовете у нас.

“Съгласно договорките с федерацията всички те имат право на безплатен достъп до всички състезания в България - коментира Станев.

- От друга страна, всички международни комисари и съдии имат правото да присъстват на всички състезания в света без пари със своите съдийски карти.

Но тук не става дума за пари, а за уважение към гилдията, която все пак дава много за баскетбола.”

В понеделник Августинов информира, че съдийският наряд вече е бил формиран преди заканите на Станев. И е потвърден от президента на федерацията Георги Глушков, който единствен имал право да го прави.

“Съдиите ми потвърдиха, че ще свирят мача, дори и да бъдат наказани за това”, добави Августинов.

Мачът на звездите ще бъде ръководен от Марин Механджиев, Димитър Гологанов и Борислав Пелтеков, а дежурен комисар ще бъде Тодор Добрев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки