Сензациите в пресата: Райков отказал нов договор на Черно море

Николай Костов настоял да взима повече от играчите

Сензациите в пресата: Райков отказал нов договор на Черно море

Сензациите в родната преса на 02 март, сряда, 2016 година:

Меридиан мач: Райков отказа нов договор на Черно море

Халфът Симеон Райков е отказал да подпише нов договор с Черно море, научи „Меридиан Мач". Той не иска да поднови контракта с „моряците", защото е избрал да заиграе за третодивизионния италиански Акрагас.

Това е причината треньорът на Черно море Никола Спасов почти да не разчита на Райков. Крилото бе на проби на Апенините през зимата и е бил одобрен от ръководството. Там остана и бившият играч на Славия Николай Дюлгеров, докато Наско Курдов не бе одобрен. В Акрагас Райков ще получава 5000 евро месечна заплата. Интересно е, че през последните няколко сезона най-високото ниво на заплатите в Черно море едва стигаше 3500 евро.

Въпреки загубата от Левски, феновете на Черно море пък са твърдо решени да подкрепят своите лю­бимци при гостуване­то им на Берое. В де­ня на мача, 3 март, ос­вен че е Национален празник на България, е и рожденият ден на Черно море. „Навръх 103-ата го­дишнина на отбора, не можем да не го подкре­пим", обявиха от фенклуба от на „моряците". Те ор­ганизират и екскурзия за двубоя, като цената е 20 лева и привърже­ниците могат да си за­купят билети на цена от 5 лева. Записвани­ята за тази екскурзия стават във фенклуба.



Меридиан мач: Николай Костов настоял да взима повече от играчите

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Николай Костов е един от най-добре платените специалисти в родната "А" група, научи "Меридиан Мач".

При преговорите през есента бившият наставник на украинския Металург (Донецк) е настоял пред клубното ръководство, че трябва да се спази утвърдената в сериозните отбори на Запад практика - треньорът да взима повече от играчите си.

В крайна сметка Костов, който дебютира с успех в дербито на Пловдив този февруари, се е разбрал да се разписва срещу 10 хил. лева месечно, като в тази сума не влизат възнагражденията на помощниците му.

Припомняме, че новият благодетел на "канарчетата" - Румен Чандъров, бе категоричен преди няколко дни, че няма да вдига таванът на заплатите в Коматево. При това положение най-скъпоплатените играчи на "жълто-черните" ще прибират по не повече от 6 хил. лева на месец.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки