Откриват статуята на Стоичков на юбилейния му мач

Стартира се кампания по набиране на 60 хил. лева до 20 април, Камата одобрил проекта

Откриват статуята на Стоичков на юбилейния му мач
Фенклуб „Червена чета” (Козлодуй) даде пресконференция днес, на която обяви,  че започва инициатива по събиране на средства за изграждане на статуя на Христо Стоичков. Желаната сума, след консултация със скулптури, е 60 хил. лева и феновете са убедени, че парите може реално да бъдат събрани до 20 април тази година, а на 20 май, когато е юбилеят на Стоичков, да бъде официално открита статуята.

„Идеята за изработване на статуя възникна преди нова година спонтанно. Управителният съвет единодушно я прие. Радваме се, че след 4 месеца вече е факт. Доста усилия и време ни отне, но малко по-малко го реализирахме. Днес официално даваме старт на тази кампания. Христо Стоичков не е единственият спортист, който заслужава такава статуя, но заради приноса му и всичките купи и титли решихме да се направи негова статуя. Нашата идея е статуята да се постави и на „Българска армия” до Алеята на славата или където ръководство на ЦСКА реши”, заяви инж. Бисер Митков.

„За тази цел от 29 февруари е открита национална дарителска сметка в ДСК, целта е да се съберат 60 хил. лева. Имахме разговори със скулптури  за тази сума. Тази сума е приета от тях за реална. Призоваваме всички фенове, бизнесмени фирми и т.н. да помогнат,  сумата може да бъде събрана. Срокът е до 20 април 2016 година, а на 20 май на юбилея на Стоичков да бъде открита официално.  С Христо Стоичков е разговаряно, той е дал съгласието си. Единственото условие е той да одобри проекта, по който да се изработи статуята.”

„Вече преведохме първата сума. „Червена чета” преведе 1000 лева и ще ви информираме периодично как вървят сумите. Няма да се обявява конкурс за изграждането на статуята, всичко е с частни контакти. Няма да е сложна задача да се случи това нещо. Официално Стоичков даде съгласието си преди 10 дни”, добави инж. Алекси Христов.


Инициативата подкрепят Гриша Ганчев, Валентин Михов, Димитър Пенев, ръководството на ЦСКА, Стойчо Младенов, Спас Джевизов, Адалберт Зафиров и други. „Представителите на ЦСКА, които ръководят клуба в момента, поеха ангажимент да координират действията ни с ММС. По-сложният въпрос е творчески, а не организационен. Министерството на спорта ни подкрепят”, казаха още от фенклуба. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки