Видолов: Ботев е с класи над Нефтохимик

Победата ни е без алтернатива, смята наставникът на пловдивчани

Видолов: Ботев е с класи над Нефтохимик

Старши треньорът на Ботев Пловдив Костадин Видолов поиска от своите футболисти пълна мобилизация за двубоя с Нефтохимик в събота, пише "Тема Спорт".

 

Наставникът на жълто-черните сподели очакванията си за сблъсъка, който е втори между двата тима в рамките на 35 дни.

 
"Убеден съм, че сме по-класният отбор и ще го докажем на терена. С представянето си от началото на сезона направихме така, че всеки мач за нас да е като финал. Уважавам всеки отбор в групата, но смятам, че разполагаме с най-добрите играчи. Ситуацията наистина е много трудна за нас, но това е и шанс за футболистите. Ако успеем да се покажем като силен колектив и да спечелим промоция от това незавидно положение, всеки един от тях, а и отборът като цяло, ще израсне и ще заслужи уважението на хората", заяви Видолов.
 
 
"Нефтохимик е добър отбор, който скоро си тръгна с точка от Пловдив и е нормално това да им даде повече самочувствие и увереност преди
мача. За нас обаче победата е без алтернатива. Много е важно да настроим правилно психиката си. Искам момчетата да са търпеливи и готови за всякакво развитие на резултата'. Задачата ни е да вкараме с един гол повече от противника и съм сигурен, че можем да се справим. В миналия мач с този противник направихме една грешка в защита и няколко пропуска в атака, което ни коства две важни точки", заяви наставникът на канарчетата.
 
 
Без двама от най-добрите си футболисти ще излезе днес Нефтохимик в дербито. Заради наказание отпаднаха защитникът Николай Костов и таранът Васил Калоянов. За радост на наставника на шейховете Ангел Стойков възстановени от травми са обаче опитният халф Станимир Митев и защитникът Тодор Стоев. Мястото на наказания Костов ще бъде заето от Лефтеров, а в отсъствието на Калоянов атаката ще се води от Сакалиев.
 
 
При това положение шейховете ще излязат само с един чист нападател в лицето на Саката, а Божинов и Манев ще го подкрепят от втора позиция. Не е изключено Стойков да изненада пловдивчани с пускането в игра и на бързака Колев, но това ще стане само при евентуален негативен развой. 
 

Можете да проследите дербито от Източната "Б" група на живо в Novsport.com с подробно текстово описание! Мачът започва в 17:00.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки