Астън Вила оцеля срещу Ливърпул в напрегнат мач на „Анфийлд” (видео)

Двубоят между мърсисайдци и бирмингамци приключи наравно – 1:1

Астън Вила оцеля срещу Ливърпул в напрегнат мач на „Анфийлд” (видео)

Ливърпул и Астън Вила не успяха да излъчат победител в сблъсъка помежду им от 32-ия кръг на Висшата лига, завършвайки мача на „Анфийлд” наравно – 1:1. Двубоят бе доста вълнуващ, а домакините създадоха безброй положения пред вратата на съперника, но се отчетоха с много пропуски. Основна заслуга за това Астън Вила да си тръгне с точката от визитата си на Ливърпул имаше и вратарят Шей Гивън, който на няколко пъти се намеси решаващо.

Първият по-интересен момент пред една от двете врати бе в 7-ата минута, когато Дирк Каут стреля към вратата на Астън Вила, но Шей Гивън бе на мястото си и спаси. Бирмингамци пък успяха да излязат с гол напред в 10-ата минута, след като реализираха първата си чиста възможност пред пазещия на вратата на Ливърпул в този мач вратар Дони. Точен за 1:0 в полза на Астън Вила бе Крис Хърд.

Ливърпул обаче показа, че няма намерение да се предава и създаде няколко интересни ситуации пред Шей Гивън. Стивън Джерард се отчете с два пропуска за домакините, а много чиста голова възможност в края на първата част пропусна Дирк Каут. В края на първата част холандецът бе намерен на няколко метра от голлинията на вратата на гостите, но стреля над вратата.

Ливърпул доминираше през второто полувреме и създаде доста на брой голови положения пред Шей Гивън. Астън Вила пък рядко поглеждаше към вратата на Ливърпул и не успя да застраши с нищо Дони през втората част. В 53-ата минута Луис Суарес нацели с глава дясната греда, а след като изтече час игра от началото на мача головите възможности пред вратата на гостите започнаха да се редят едно след друго. В 79-ата минута отново дясната греда се оказа последния помощник на Шей Гивън, като кълбото срещна десния страничен стълб след изстрел на Крейг Белъми.

Силните изяви на Ливърпул доведоха до резултат в 82-ата минута, когато Луис Суарес успя да прати кълбото в мрежата на Астън Вила, правейки резултата 1:1. В последните минути от редовното време и в продължението на мача мърсисайдци търсеха усилено втория гол, но с пропуски за домакините се отчетоха Анди Керъл, Джордан Хендерсън, Стивън Джерард и Даниел Агер. Така мачът завърши при резултат 1:1. 

След равенството Ливърпул остава на 8-ото място във временното подреждане, като има актив от 43 точки. Астън Вила заема 15-ата позиция с 34 пункта.

Португалия обяви състава за Евро 2024, Роналдо е вътре

Португалецът ще участва на шестото си Европейско първенство

Борусия Дортмунд покани Клоп на финала в ШЛ

Германецът вече заяви, че ще подкрепя бившия си отбор в сблъсъка на "Уембли"

Трус в Манчестър Сити - Едерсон иска трансфер

Клубове от Саудитска Арабия имат интерес към бразилския страж

Луис Енрике вече не иска Дембеле в ПСЖ

Парижани може да останат без двете си титулярни крила за следващия сезон

Майката на Мбапе каза, че следващият му отбор е ясен

Французинът даде прощална вечеря в Париж в понеделник вечерта

Барселона решава за Шави до дни

Все още бъдещето му не е ясно, макар да обяви, че остава и за следващия сезон

Историческо: Италия има шанс да прати девет отбора в Европа

Всичко зависи от това дали Фиорентина ще спечели Лигата на конференциите

Байерн Мюнхен се прицели в Шави Симонс

Халфът на ПСЖ игра под наем в РБ Лайпциг този сезон

Унион Берлин си хареса Рик Джонатан

Крилото на Лудогорец със сериозен интерес от няколко отбора в Европа

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки