Ювентус превзе Сицилия и се качи на върха в Серия А (видео)

2:0 за "бианконерите" на гости на Палермо и пета победа поред в Серия А без допуснат гол

Ювентус превзе Сицилия и се качи на върха в Серия А (видео)

Ювентус спечели пета поредна победа в Серия А след 2:0 като гост на Палермо в 31-ия кръг и се върна на върха в таблицата, изпреварвайки шампиона Милан с една точка. Торинският гранд продължава да няма загуба в първенството, а триумфът на „Енцо Барбера” ознаменува шестият пореден двубой, в който момчетата на Антонио Конте не допускат гол в мрежата си в Серия А. Точни за „бианконерите” в Сицилия бяха Леонардо Бонучи и Фабио Куалярела през втората част.

Срещата започна с убийствена преса на гостите, които натикаха палермо в неговата половина, но показаха традиционната си слабост този сезон и не можаха да оползотворят нито едно от създадените около дузина голови ситуации през първата част.

Стадионът в Сицилия бе изпълнен до краен предел, като почти половината фенове бяха агитката на Юве.

Куалярела пусна остро центриране пред вратата, но Вучинич се размина за малко и не можа да засече в мрежата след 9 минути игра. В 13-ата Естигарибия изведе Куаляреала сам срещу вратаря Вивиано, ала бившият стрелец на Наполи шутира неточно в аут.

След четвърт час игра Юве изпусна отново – Вучинич се промъкна между вратаря и защитник, открадна топката с гръб към вратата, обърна се технично, но ъгълът бе прекалено малък и той прати успоредно на голлинията, където нямаше кой да засече.

Пред вратата на Палермо остана горещо и черногорецът хвърли пас зад защитата за Мартин Касерес, десният бек леко прехвърли Вивиано, но извън очертанията на вратата.

В средата на частта домакините поизравниха играта, но не стигнаха до чисти голови положения. Андреа Пирло опита да затрудни стража на Палермо с два далечни изстрела, но първият мина далеч от целта, а при втория случай Вивиано боксира на сигурно.

Натискът на Ювентус не бе толкова отчетлив в началото на второто полувреме, но точно тогава играчите на Конте успяха да пробият защитата на съперника.

Пирло центрира от корнер на близката греда, централният бранител Леонардо Бонучи изпревари Милованович и стреля с глава в далечния ъгъл, топката срещна страничната греда и влетя в мрежата за 0:1.

„Бианконерите” се върнаха малко назад след попадението и изчакваха празни пространства в полето на Палермо. Сицилианците можеха да изравнят в 64-ата минута, но Милячо не можа нито да стреля от движение, нито да овладее един дълъг пас и Буфон комфортно лови.

Минута по-късно Мирко Вучинич стреля по диагонала извън наказателното поле, но Емилиано Вивиано изби.

Антонио Конте замени Вучинич и пусна Матри, а голмайсторът на Ювентус през сезона се отблагодари, като изработи втори гол секунди след влизането си.

С първото си докосване Алесандро Матри овладя с гръб пред наказателното поле на Палермо и чукна леко настрани за Фабио Куалярела, който с не много силен, но отлично насочен удар в долния десен ъгъл на Вивиано даде спокойствие на Юве – 0:2.

До края двата тима изпуснаха по едно положение – Бачинович стреля мощно над вратата на Буфон от отлична позиция, а Вивиано спаси нисък шут на резервата Алекс Дел Пиеро.

Така Ювентус взе пета поредна победа в Серия А без да допусне гол и оглави класирането 7 кръга преди края.

Ювентус е лидер с 65 точки, а Милан е втори с 64.

 

Роналдо се надъхва за Евро 2024

Горд съм отново да представям Португалия, обяви нападателят

Бъдещето на Почетино в Челси под въпрос

Добрият финал не гарантира мястото на аржентинеца

Саутгейт взе Мейну, но не и Рашфорд в състава на Англия

Вижте групата на „трите лъва“ преди Евро 2024

Португалия обяви състава за Евро 2024, Роналдо е вътре

Португалецът ще участва на шестото си Европейско първенство

Борусия Дортмунд покани Клоп на финала в ШЛ

Германецът вече заяви, че ще подкрепя бившия си отбор в сблъсъка на "Уембли"

Трус в Манчестър Сити - Едерсон иска трансфер

Клубове от Саудитска Арабия имат интерес към бразилския страж

Луис Енрике вече не иска Дембеле в ПСЖ

Парижани може да останат без двете си титулярни крила за следващия сезон

Майката на Мбапе каза, че следващият му отбор е ясен

Французинът даде прощална вечеря в Париж в понеделник вечерта

Барселона решава за Шави до дни

Все още бъдещето му не е ясно, макар да обяви, че остава и за следващия сезон

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки