Левски пак дава старт на "Директивата" срещу Локо (София)

"Сините" взеха в групата децата за мача с "железничарите"

Левски пак дава старт на "Директивата" срещу Локо (София)
Отборите на Локомотив (София) и Левски излизат днес в едно от двете дербита на 23-ия кръг на родната "А" група. Двубоят е от 16:00 часа на стадион "Славия" в Овча Купел, заради несигурността на съоръжението на "железничарите". 
 
Дефанзивният полуза­щитник на Левски Даниел Димов се очаква да за­мени отсъстващия пора­ди наказание Владимир Гаджев срещу Локомотив София днес.

ТАКТИКАТА
Тони Велков се очаква да заложи на схема 4-5-1, като единствен в атака ще бъде Борис Кондев. Той ще бъде подпомаган от офанзивните полузащитници Пеев, Петков и Стоев.
 
Ясен Петров и Викторио Павлов също се очаква да заложат на так­тическа постройка 4-5-1.
 
Новият треньорски щаб се очаква да направи само две промени в състава, които ще са Даниел Ди­мов на мястото на Даниел Гаджев и Дарко Тасевски вместо Христо Йовов.
 
КОНТУЗЕНИТЕ
Аут за Локо са Добрев, Манчев и Коев. За Левски с травми са Калво и МитревА а наказа­ни са Гаджев и Йовов.
 
В ПРЕДШНИЯ КРЪГ

Локо падна от Черно море във Варна с 0:3, а Левски загуби от Лудогорец с 0:1. 

Любопитни факти: 

Форма
Левски
1. Предишният случай, в който Левски не успя да отбележи гол в три поредни мача бе през зимата на 2007 г. - нулеви ремита с Локомотив София и Славия и поражение с 0:1 от ЦСКА. През 1979-ата сините не успяха да отбележат гол в четири поредни срещи - срещу Ботев Пловдив, Черноморец Бургас, Славия и Спартак Плевен (три ремита и загуба). Тогава обаче Левски стана шампион с три точки аванс пред ЦСКА.
2. Левски продължава да е единственият отбор без равенство от началото на сезона. Последното реми за клуба бе на 10 април - 0:0 в Перник. Локомотив София има пет равенства до момента - повече от железничарите са направили само Миньор, Берое и Ботев Враца.
3. Сините са четвърти по брой голове извън наказателното поле - седем, с три по-малко от Литекс и един по-малко от Славия и Черноморец. Локомотив София пък е един от трите отбора без попадение от дистанция - другите са Ботев Враца и Светкавица.
4. Сините неизменно печелят, ако вкарат първия гол (15 пъти) и губят, ако допуснат първи (седем пъти). Черно море и Ботев Враца са другите отбори, които нямат дори и точка от позицията на губещ. Локомотив има четири победи, две равенства и две поражения след като е повел в резултата, а ако му се налага да наваксва (11 пъти) е стигнал до едно реми.
5. В последните си три мача сините отправиха 29 удара (19 точни) по посока на вратата на съперниците си, но не вкараха гол, като по този начин станаха единственият отбор в елита без попадение в изминалите три кръга. Общо те имат 129 точни изстрела и 116 неточни. За Локомотив цифрите са 70 точни и 93 неточни.
 
Локомотив София
1. Само Видима-Раковски е в по-слаба форма от железничарите. Тимът от Севлиево е без точка в последните си пет двубоя, докато червено-черните успяха да завършат наравно в гостуването си на Светкавица.
2. Локомотив започна с победа след паузата - 2:0 над съименника си от Пловдив, но това е единственият пълен успех на тима в последните 12 срещи. Въпреки това обаче червено-черните продължават да са на четири точки над зоната на изпадащите.
3. Тимът на Антон Велков се разписа едва в пет от последните си 16 двубоя, но единственият път, в който вкара гол и не взе поне точка бе срещу Литекс на 31 октомври - поражение с 1:2.
4. Локомотив е най-коректният отбор в А група - 367 извършени нарушения, 48 жълти и един червен картон. Литекс и Лудогорец са направили по-малко нарушения, но пък за сметка на това имат повече получени картони.
5. Железничарите са единственият отбор в елита, който не е получил гол между 61-ата и 75-ата минута. От друга страна обаче тимът е инкасирал 20 попадения през второто полувреме. Повече са допуснали само Калиакра (25), Монтана (25) и Светкавица (35).
 
Факти за играчите
Левски
1. Дарко Тасевски е единственият футболист на сините, който има гол срещу Локомотив София в последните 10 сблъсъка между съперниците и не е наказан за двубоя в неделя.
2. Пламен Илиев е един от четирите футболисти, които още не са изпуснали и минута през сезона в А група. Другите са Иван Чворович, Александр Барт и Детелин Димитров.
3. Жозе Жуниор е отправил 13 точни удара след трансфера си от Славия в Левски и по този показател той е номер едно след паузата. Със същия брой е и Герасим Заков, както и Жуниор Мораес. Жозе Жуниор обаче е реализирал само един гол през 2012, Заков - три, а Жуниор Мораес - пет.
4. Жозе Жуниор и Жуниор Мораес са първи и през целия сезон по брой точни удари - по 30. Нападателят на ЦСКА обаче има 10 гола, а този на Славия и Левски - три по-малко.
 
Локомотив София
1. Владимир Манчев и Даниел Пеев са единствените футболисти, вкарали гол за тима след паузата. Техните три попадения донесоха четири точки за клуба.
2. Юлиан Петков е в Топ 3 по брой извършени нарушения след паузата - 21. С по две повече са направили Георги Илиев (Черно море) и Елиаш да Силва (Берое).  Досега през сезона Петков е направил 57 фаула - със седем по-малко от лидера по този показател Борис Галчев.
3. Валентин Галев е отразил 25 удара към вратата си през 2012-ата година. Повече работа от него е имал единствено Илко Пиргов - 26 спасени изстрела. Галев обаче е инкасирал девет гола, а Пиргов - само три.
4. Александър Бранеков е избил 63 центрирания досега през сезона и е номер едно по този показател. По-голямата част от намесите му обаче бяха с екипа на Видима-Раковски.

 

Димов: Показахме как се постигат резултати

Капитанът на Черно море говори след успеха с 4:0 над Лудогорец

Дерменджиев: Някои футболисти не мога да ги позная (ВИДЕО)

Наставникът на Лудогорец беше много критичен след загубата с 0:4 от Черно море

Илиан Илиев: Следващият ни мач е най-важният (ВИДЕО)

"Моряците" гостуват на ЦСКА в ключов сблъсък за второто място

Английско крило пристига на тестове във Втора лига

Люис Емануел Овиреду има интересна история

Ботев (Пд) обяви нов шеф в клуба

Стефан Попов с ключова роля на "Колежа"

Зона София спечели четвъртото издание на “Турнир на талантите”

Бояна домакин на надпреварата

Кой гол ще бъде определен за номер 1 във финала за Купата? (ВИДЕО)

Вижте кандидатите

Кабаков свири ЦСКА - Черно море

Двубоят е директен сблъсък за сребърните медали

Локо (Пд) и Ботев (Пд) в битка за белгиец от Етър

Карсела следен и от клубове от Унгария и Словакия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки