Иво Тонев: ЦСКА не е силен отбор

Новите спонсори няма как да нямат участие в политиката на клуба, каза шефът на УС на Левски

Иво Тонев: ЦСКА не е силен отбор
ЦСКА не е силен отбор, но при тях има пределна мотивация, която вероятно се дължи на работата на Стойчо Младенов. Това каза изпълнителният директор на Левски Иво Тонев в предаването „Зона Спорт” по Би Ти Ви Екшън.  
 
„Загубата от Миньор беше възлов момент. Ако бяхме победили, щяхме да бъдем на първото място с равни точки с ЦСКА и на три точки пред Лудогорец. Сега сме изправени пред възможността да не играем в Европа”, добави Тонев.
 
Шефът на УС на клуба разкри, че през лятото му предстоят да вземе важни решения, засягащи детско-юношеската школа.  
 
„Едно от най-важните решения, които трябва да взема, е директор на детско-юношеската школа и евентуални промени в треньорския състав на детско-юношеската школа, които ще се случат лятото”, каза Тонев.
 

„Има талантливи момчета и моето лично желание е да дадем възможност на максимален брой юноши да играят в първия отбор. По мое мнение това ще се случи в следващата или по-следващата година. Но има деца на изключително крехка възраст. Това ще се случи, но има деца на по 19-20 години, които ако не живеят правилно, може да не се развият както трябва”, посочи той.  

Тонев допълни, че водил преговори за треньор на първия тим едновременно и със Станимир Стоилов, и с Илиян Илиев. „Когато казвам, че съм честен и достоен човек, аз, когато говорих и със Станимир Стоилов, той знаеше, че аз говоря и с Илиан Илиев. И когато говорих с Илиан Илиев, той знаеше, че аз говоря и с Мъри Стоилов. Тоест аз от никой не съм крил и не съм правил нищо задкулисно.
 
Колкото до разговорите му със Стоилов и собственика на клуба Тодор Батков, Тонев уточни: „Съвсем ясно и точно заявих на Батков и на Мъри Стоилов, взех си довиждане и пожелах успех. Аз си излязох, аз нямах намерение да говоря с никого. Казах, че не искам да участвам в такова нещо и това не е моят начин на мислене, моят начин на работа, на живот. Това не го приемам и ставам и си тръгвам аз…”
 
„Аз не го приемах тоя тип разговор още преди да дойда в Левски. Когато дойдох в Левски, имах такива разговори, че между такива левскари не трябва да има такива разговори. Това поражда напрежение в Левски и дава сила на съперниците на Левски.”
 
„А относно това, което е написал Наско. Снощи говорих с него лично (б.а. в петък вечерта след пресконференцията на Тонев на „Герена”). Каквото е имало да си изясним, сме си изяснили. Няма повече да коментирам. Наско е голямо име за Левски. Така че нищо не бих казал.”
 
„По телефона вчера разговарях и с Наско, с и Мъри. Каквото съм имал да им кажа, съм им казал.”

„Огромното напрежение е върху мен. Ако има някакви проблеми, то аз нося най-голямата тежест. Готов съм да приема критики, ако не съм си свършил работата." 

Новият основен спонсор на Левски в лицето на VTB Capital има участие в политиката на клуба
, разкри клубният началник.
 
„Няма как да нямат. Особено след като с техните пари се издържа Левски и че с техните пари Левски е финансово обезпечен, няма как да нямат участие в политиката.”

Това, което най-много интересува Иво Тонев в момента, е всеки в клуба да си върши работата.
 
„Играчите първо са професионалисти и получават пари, за да си вършат работата. Относно легендите на клуба или ветерани, или хора, които са дали много на Левски, както казах, и много са взели, аз споменах, че може би съм бил идеалист – постарах се да обединя хората. Към днешна дата единственото нещо, което ме интересува, е всички хора да си вършат работата. След седмица на пресконференции и престрелки, това ме интересува. Левски е в изключително труден момент в момента и трудна ситуация. Всеки трябва да направи така, че Левски да върви напред и да се класира за по-предно място.”
 
„Георги Аспарухов” ще се напълни, когато отборът започне да радва публиката, завърши Иво Тонев. 

 

Появи се нов кандидат за треньор на ЦСКА

Владимир Ивич за последно води Краснодар

Левски чака Бастунов на "Герена"

Офанзивният играч на Хебър е сигурно ново попълнение

Мениджърски интриги около Станислав Генчев

Агенти призовават Крумовград да иска пари за бившия си треньор

РАЗКРИТИЕ: Любо Пенев и Крушарски с две срещи

Пловдивчани търсят нов треньор след раздялата с Александър Томаш

Битката за Европа: ЦСКА срещу ЦСКА 1948

Враждата между двата отбора днес има допълнителен залог

Таско Тасков: Не трябва да се допуска Ловеч да няма отбор в професионалния футбол

Вижте мнението на бившия рефер и кандидат за депутат

Лудогорец и Хайстер се разделят това лято

Той не успя да се върне в познатата си форма след контузията, която получи миналия сезон

Танчо Калпаков Гордея се с отбора

"Направихме страхотен колектив", заяви треньорът на Марек

Христо Янев: Това е най-трудното нещо в живота ми

Треньорът на Ботев Враца смята, че баражът е един урок за клуба

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки