Арсенал победи Сити и сложи край на битката за титлата в Англия (видео)

Микел Артета вкара за 1:0 на 'Емирейтс", изведе Арсенал на трето място и остави Юнайтед с 8 точки аванс на върха

Арсенал победи Сити и сложи край на битката за титлата в Англия (видео)

Манчестър Сити може да се сбогува с мечтата да спечели Висшата лига на Англия след загуба с 0:1 като гост от Арсенал в 32-ия кръг на надпреварата на Острова. Микел Артета вкара победния гол в края за „топчиите” на "Емирейтс" и остави Манчестър Юнайтед с 8 точки преднина на върха при оставащи 6 кръга до края на шампионата.

Арсенал упражни силен натиск в първите минути и пренесе играта изцяло в половината на Манчестър Сити, като централните бранители на „гражданите” Венсан Компани и Джолиън Лескът бяха най-затруднените играчи на терена.

„Топчиите” трябваше да поведат в 16-ата минута, но без да иска техният централен бранител Томас Вермаелен спаси съперника от сигурен гол. Робин ван Перси засече с глава центриране от корнер и насочи добре към мрежата, ала там Вермаелен с гръб към вратата застана на пътя на топката и блокира сигурен гол в мрежата на Сити.

Секунди по-късно Яя Туре, който получи травма, бе заменен от Давид Пизаро и това намали креативността на Сити в центъра.

Марио Балотели направи много грубо нарушение, като влезе остро в коляното на Алекс Сонг, но Мартин Аткинсън не отсъди дори фаул за Арсенал.

След средата на полувремето гостите от Манчестър изравниха играта и можеха да поведат при първия корнер в своя полза, но Марио Балотели стреля с глава в аут.

Арсенал остана по-активният отбор през първата част, но до по-сериозни голови положения не се стигна.

Робин ван Перси пак нямаше късмет да открие резултата през втората част. Алекс Сонг центрира зад гърба на Компани, холандският голаджия засече, но нацели десния страничен стълб зад Джо Харт.

20 минути преди края Ван Перси все пак намери мрежата, но този път имаше засада при паса към него и попадението не бе зачетено.

Най-невероятните пропуски за Арсенал дойдоха в 76-ата минута. Тогава Вермаелен уцели греда от три метра пред празната врата, Бенаюн се опита да довкара, но лекият му удар мина агонизиращо близо до лявата греда на Харт и излезе в аут.

Надмощието на Арсенал доведе до логична преднина за отбора на Арсен Венгер едва в края на срещата.

След изумителните пропуски пред вратата на Сити испанският халф Микел Артета най-сетне даде заслужен аванс на лондончани в 87-ата минута. Артета получи в центъра, никой не го пресира, той напредна и с мощен изстрел в долния десен ъгъл на вратата преодоля Джо Харт за 1:0.

Разочарованието и нервите взеха връх в редиците на Манчестър Сити след гола и Марио Балотели пое към съблекалните. Супер Марио имаше жълт картон от края на първата част и въпреки че беше пощаден от съдията за грубото си влизане срещу Сонг, успя да си изкара червен картон. Италианският нападател влезе неунжно грубо в краката на Бакари Саня и Мартин Аткинсън му показа втори жълт картон.

В края Аарън Рамзи остана очи в очи с Джо Харт при една перфектна контра на Арсенал, но стреля много неточно от 10 метра и срещата завърши 1:0 за Арсенал.

Шампионът Манчестър Юнайтед води в таблицата със 79 точки, а Сити е втори със 71. Арсенал изпревари Тотнъм и е трети с 61 точки.
 
Десет от Рома матираха Дженоа с 1:0 на "Олимпико"(ВИДЕО)

Лукаку вкара победния и може би последния си гол за "вълците"

Гуардиола намекна, че напускането му наближава

Испанецът спечели шестата си титла в Англия и не очаква да остане още дълго на "Етихад"

Виляреал и Реал Мадрид си вкараха осем гола в зрелищно реми (ВИДЕО)

Шампионът на Испания отново игра с резервите преди финала в ШЛ

Клоп: Вече съм един от вас

"Обичам ви до краен предел", каза той към феновете на "Анфийлд"

Йодегор: Трябва да сме още по-гладни, за да спечелим всичко

Капитанът на Арсенал няма търпение за новия сезон

Интер взе точката от Лацио в последната минута (ВИДЕО)

"Нерадзурите" спасиха празника за получаването на Скудетото

Aртета: Всичко се случи, защото феновете започнаха да вярват

"Трябва да бъдем по-добри и да печелим", заяви мениджърът на Арсенал

Претендент за "Гол на сезона" прати Челси в Европа

"Сините" спасиха сезона с квота за европейските клубни турнири

Клоп спусна завесата си в Ливърпул с 2:0 над Уулвс (ВИДЕО)

Германецът си взе "сбогом" с Анфийлд по подобаващ начин

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки