Висла (Краков) отпадна драматично за купата, Генков блести с два гола

Българинът наниза две попадения за своя тим в мача реванш срещу Рух Хожув от полуфиналите на надпреварата, Висла (Краков) бе елиминиран след изпълнение на дузпи

Висла (Краков) отпадна драматично за купата, Генков блести с два гола

Отборът на Висла (Краков), където играе българският нападател Цветан Генков, отпадна от турнира за Купата на Полша, след като загуби от Руж Хожув след изпълнение на дузпи.

Първият сблъсък между двата тима, който бе проведен преди седмица, бе завършил с победа с 3:1 в полза на Руж Хожув, а в реванша Висла (Краков) спечели със същия резултат.

Това доведе до изиграването на две продължения по 15 минути, в които не падна гол, а при дузпите отборът на Цветан Генков отстъпи с 5:6 и по този начин отпадна от турнира.

Основна заслуга за победата с 3:1, която постигна Висла (Краков) в реванша, имаше и българският нападател. Генков отбеляза две от общо трите попадения за своя тим, а вторият гол на българина дойде в последната 90-та минута от редовното време, като това попадение остави живи шансовете на Висла (Краков) за класиране на финала, преди тимът на българския нападател да отстъпи при изпълнението на дузпите.

Иначе резултатът в двубоя бе открит в 22-ата минута. Цветан Генков реализира отсъдената в полза на Висла (Краков) дузпа, а в 49-ата минута Маор Меликсон покачи на 2:0. Руж Хожув върна един гол чрез Павел Абот, който бе точен от дузпа в 70-ата минута.

Така се стигна до 90-ата, когато Генков отбеляза втория си гол в мача и по този начин резултатът стана 3:1. Така завърши и редовното време на срещата.

След като в двете продължения по 15 минути не бе излъчен победител, предстоеше изпълнението на дузпи. Там Цветан Генков също трябваше да изпълнява дузпа, а българинът пропусна от бялата точка. Реферът обаче нареди дузпата да бъде пребита и при повторното изпълнение Генков съумя да се разпише.

При резултат 5:6 в полза на Руж Хожув играч на Висла (Краков) не успя да вкара и по този начин Руж Хожув се класира за финала, където ще има за съперник победителя от сблъсъка между Арка Гдиня и Легия Варшава.

Десет от Рома матираха Дженоа с 1:0 на "Олимпико"(ВИДЕО)

Лукаку вкара победния и може би последния си гол за "вълците"

Гуардиола намекна, че напускането му наближава

Испанецът спечели шестата си титла в Англия и не очаква да остане още дълго на "Етихад"

Барселона си гарантира второто място с класически успех (ВИДЕО)

Каталунците събраха 82 точки и имат четири повече от Жирона

Виляреал и Реал Мадрид си вкараха осем гола в зрелищно реми (ВИДЕО)

Шампионът на Испания отново игра с резервите преди финала в ШЛ

Клоп: Вече съм един от вас

"Обичам ви до краен предел", каза той към феновете на "Анфийлд"

Йодегор: Трябва да сме още по-гладни, за да спечелим всичко

Капитанът на Арсенал няма търпение за новия сезон

Интер взе точката от Лацио в последната минута (ВИДЕО)

"Нерадзурите" спасиха празника за получаването на Скудетото

Aртета: Всичко се случи, защото феновете започнаха да вярват

"Трябва да бъдем по-добри и да печелим", заяви мениджърът на Арсенал

Клоп спусна завесата си в Ливърпул с 2:0 над Уулвс (ВИДЕО)

Германецът си взе "сбогом" с Анфийлд по подобаващ начин

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки