Любо Ганев ще присъства на спортна олимпиада в Американския университет в България

Волейболната легенда пристига в Благоевград в неделя, за да присъства на спортна Олимпиада, организирана от студенти на Американския университет в България

Любо Ганев ще присъства на спортна олимпиада в Американския университет в България

Волейболната легенда Любо Ганев пристига в Благоевград в неделя, 22 април, за да присъства на спортна Олимпиада, организирана от студенти на Американския университет в България /АУБ/, съобщиха от висшето училище.

Зрелищното събитие ще започне в 10 часа на бейзболното игрище в благоевградския парк "Бачиново". В олимпиадата ще участват студенти, преподаватели и служители от Американския университет в България.

Програмата включва надпревара в над 15 различни вида спорт. Между тях ще бъдат традиционните баскетбол, волейбол, футбол, тенис, шах, канадска борба и вдигане на тежести от легнало положение. Дисциплините мятане на конска подкова, надбягване в чувал и дърпане на въже ще забавляват присъстващите.

Утре, 21 април, ще се проведе състезание по колоездене, като за целта ще бъде затворен пътят за село Бистрица, информираха още оргазитарите. Спортната олимпиада на АУБ е най-голямото спортно събитие в университета. Организирано от студенти за студенти, състезанието събира повече от 500 души на бейзболното игрище край Благоевград. Целта на олимпиадата е да събуди духа на спорта и здравето сред над 1000-та студенти на университета и благоевградската общественост и да даде възможност на студентите да покажат своите качества в различни спортове.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки