Рекорден брой заявки за дебюта на планинско „Варна” в републиканския шампионат

Тридесет и осем състезатели са подали заявки за участие в първото издание на планинско „Варна”. Състезанието, което ще се проведе край Морската столица, е първи кръг от Републиканския планински шампионат и ще даде свообразен старт на бензиновите надпревари в България за сезон 2012

Рекорден брой заявки за дебюта на планинско „Варна” в републиканския шампионат

Тридесет и осем състезатели са подали заявки за участие в първото издание на планинско „Варна”. Състезанието, което ще се проведе край Морската столица, е първи кръг от Републиканския планински шампионат и ще даде свообразен старт на бензиновите надпревари в България за сезон 2012.

В списъкът със заявените състезатели личат имената на многократния шампион на България в пистовите и планински състезания Илия Царски (Мицубиши Лансър Ево IX), най-добре представилият се български пилот в Световния рали шампионат Тодор Славов (Рено Клио R3), Николай Паунов (Мицубиши Лансър Ево IX), Искрен Маринов (Мицубиши Лансър Ево IX), както и лидерите в националните първенства при автомобилите с един двигателен мост Иван Ганчев (ФИАТ Пунто) и Тихомир Стратиев (Ситроен С2 R2).

Интересна подробност е, че организаторите от Булбет Рали Тим са получили и международна заявка за участие. Турският пилот Юксел Юзгюр (Ситроен С2 R2) също е изявил желание да стартира край Варна.

Във връзка с провеждането на планинско състезание „Варна”, организаторите съобщават, че отсечката между Златни пясъци, Т-образното кръстовище над курорта и Аладжа манастир ще бъде затворено между 12 и 16 часа в събота, както и в неделя от 9 до 14 часа.

Програмата на състезанието включва административен и технически преглед, които ще се проведат в събота от 8 до 9:30 ч. до сградата на радио „Варна”, а от 11 ч. на входа на Морската градина ще започне Церемониалния старт.

Тренировъчните маншове стартират  в 13 ч. в събота, а състезанието в 10 ч. в неделя.

Награждаването на победителите ще се проведе на Т-образното кръстовище над Златни пясъци.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки