Приключи българското участие в Рали Катар

Тодор Христов и Зорница Тодорова напуснаха състезанието

Приключи българското участие в Рали Катар

Тодор Христов и Зорница Тодорова приключиха участието си в рали Катар, втори кръг от световната купа по крос-кътри. Двамата напуснаха надпреварата в класа на четириколките (QUAD) с тежки контузии, вследствие на падания по време на втория специален етап. Христов излетя от дупка по трасето, а Зорница се удари в овраг при изпреварване на мотоциклетист. След инцидентите и двамата бяха откарани в болницата в Доха, където се оказа, че имат счупвания. Тодор е с гипсирана дясна ръка, а Зорница с превръзки и на двете рамена. Машините и на двамата бяха докарани в бивака тотално потрошени. Така българските участници записаха второ поредно състезание без успешен финал.

„Конкуренцията е много силна, а терена е тежък и е непознат. След добрите резултати през първия ден увеличихме темпото, за да прогресираме в класирането, но високата скорост ни изигра лоша шега“, бе откровен Христов.

След инцидентите нашите участници бяха посетени лично от победителя в рали „Дакар“ Насер Ал-Атия, който искаше да се увери, че всичко е наред.

Лидерите в двата класа при автомобилистите и мотоциклетистите, съответно Насер Ал-Атия и Марк Кома контролират нещата в челото. Ал Атия (Toyota) увеличи темпото и при второто преминаване по 330 километровия етап успя да финишира с 12 минути по-бързо. Във втория етап местният герой бе изпреварен от саудитецът Ал Райджи (Mini), който обаче днес не завърши третия етап. Жан луи Шлесер атакува от шеста позиция и вече е четвърти в генералното подреждане. Преди утрешния финален етап втори е Алварез (Toyota), а трети Мутауей (Mini). Ал Атия има аванс от близо 50 мин., така че жива остава интригата за местата след него.

При мотоциклетистите, Кома предостави етапните победи във вчерашния и в днешния ден съответно на Бареда Борт и на Пауло Конкалвеш, но води убедително в класирането, на 6 мин. пред Хелдер Родригес (Yamaha). Преди вчерашния финал двамата караха с пълна газ и моментна скорост около 180 км/ч. Трети във временното генерално класиране в тази категория е Хорди Виладомс (КТМ).

В клас АТV- Quad етапните победи във втория и третия етап бяха за поляка Лускиавец, но той имаше проблеми през първия ден. Днес победителят от Абу Даби Ал Китбе (ОАЕ) изпревари другия поляк Рафал Соник.

Ожие спечели рали Португалия за рекордния шести път

Пилотът с Тойота се доказа като царя на трасето в Португалия

Хорхе Мартин спечели Гран при на Франция и увеличи преднината си в MotoGP

Испанецът с аванс от 38 точки на върха

Италиански триумф на Гран при на Испания в MotoGP

Франческо Бана впечатли със смело каране

Грязин с първа историческа победа в Световния рали шампионат (ВИДЕО)

Той спечели надпреварата в WRC2 на рали „Хърватия“

Цолов 17-ти в тестовете в Барселона

Най-доброто му време беше 1:27.560 минути

Испанец пренаписа историята на Мото GP

Вижте подробности

Маверик Винялес спечели спринтовото състезание в MotoGP на пистата в Остин

Вижте подробности

Рекорден брой отбори на "EKO 12 часа на България"

Вижте подробности

Потвърдено: Собствениците на Формула 1 взеха и MotoGP

Сделката ще бъде завършена до края на календарната година

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки