С мисъл за „Ноу Камп”, много дисциплина и доза късмет: Челси взе точка от „Емирейтс” (видео)

Две греди и куп пропуски на Робин ван Перси лишиха Арсенал от успеха

С мисъл за „Ноу Камп”, много дисциплина и доза късмет: Челси взе точка от „Емирейтс” (видео)

Тимовете на Арсенал и Челси не си вкараха гол в Лондон за първи път от 1973 година насам, поделяйки си точките след нулево реми на стадион „Емирейтс” в първото лондонско дерби от програмата на 35-ия кръг в английската Висша лига.

„Топчиите” могат повече да съжаляват за изпуснатата победа, тъй като на два пъти техни удари срещнаха гредите, а капитанът им Робин ван Перси имаше няколко възможности да реши всичко в двубоя, но не успя да се възползва от ситуациите.

Мениджърът на гостите Роберто Ди Матео направи цели осем промени в стартовия си състав, спрямо титулярите, стартирали при домакинския успех над Барселона в полуфиналите от Шампионската лига в сряда, като единствено стражът Петър Чех и двойката централни бранители (Джон Тери и Гари Кейхил) запазиха местата си.

Това ясно показа, че гостите мислят повече за предстоящото във вторник гостуване на испанския и европейски клубен шампион Барселона, отколкото за предстоящия двубой.

Все пак, временният италианския мениджър, който през седмицата бе интервюиран във връзка с перманентното му назначаване като треньор, бе подредил отлично своя отбор и използва максимално липсата на плеймейкъра на „артилеристите” Микаел Артета.

Испанецът ще липсва до края на сезона, а днес неговите съотборници определено страдаха от отсъствието му, тъй като бяха пресирани още в своята половина и трудно изнасяха топката.

Въпреки това, 13-ата минута можеше да се окаже фатална за гостите, тъй като Тео Уолкът центрира добре от пряк-свободен удар, а на далечната греда Ван Перси засече от въздуха топката, но отблизо я прати в страничния стълб, вместо в мрежата на Чех.

Освен това статично положение обаче, нямаше други сериозни опасности пред вратата на „сините”, които също имаха своите шансове след контраатаки, но Калу и Торес не бяха достатъчно концентрирани.

Така се стигна до заключителните минути на първата част, когато Ван Перси изпълни един свободен удар и сложи топката на главата на завърналия се в тима след наказание бранител Лоран Кошчелни, но оставения сам пред вратаркосто поле французин стреля с глава в напречната греда.

След почивката Арсенал заигра по-настоятелно в търсене на успеха, който би гарантирал на тима третото място в крайното класиране, но Робин ван Перси на два пъти не можа да преодолее Чех, останал сам срещу него и така двете нули се запазиха до последния съдийски сигнал на рефера Майк Дийн.

Неприятна новина за домакините имаше и в кадрови план, тъй като Тео Уолкът получи травма и бе заменен принудително в 60-ата минута, докато гостите продължиха лошата си традиция през сезона и останаха  без победа над лондонски съперник до момента.

След срещата „топчиите” пък останаха трети с 65 точки, на 5 пред Тотнъм и Нюкасъл, които обаче имат с по два мача по-малко, докато Челси все още е на шеста позиция с 58 точки от 34 изиграни мача.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки