Пирин срещу Монтана в битката на опашкарите

Маркиньос играе за нов договор, и двата тима са без победа през пролетта

Пирин срещу Монтана в битката на опашкарите

Треньорът на Пирин Благо­евград Наджи Шенсой прове­де специален разговор с отбо­ра преди днешното домакинство на Монтана от 16:15 в последна среща от 26-ия кръг на А група.

Двубоят е от изключителна важност за двата тима, които са на по­следните две места в класирането с равен актив от точки. „Орлетата” ще гонят първа пролетна победа, с коя­то да дръпнат малко пред конкурента си. След подновя­ването на шампионата те допуснаха три поражения с 1:3, записаха и равенство с Ботев Пловдив - 2:2. За по­следно благоевградчани стиг­наха до трите точки на 6 декември, когато биха с 4:0 Черно море.

За днешния сблъсък Шенсой възнамеряа да заложи за пър­ви път като титуляр през 2016-а на Маркос Маркиньос. Срещу Монтана, а и в оста­ващите срещи до края на кам­панията    бразилецът,   ще трябва да покаже игри, с кои­то да си заслужи нов договор. Настоящият му контракт из­тича с края на първенството. Заради травма, която лекува по време на паузата, Марки­ньос загуби мястото си сред стартовите 11. Той направи едно силно влючване - срещу Ботев. Тогава отбеляза едно от попаденията и бе с основ­на заслуга за изравнителния гол на Александър Дюлгеров.

Дилемата пред Шенсой пре­ди днешния сблъсък е кой да бъде десен бек зад Маркиньос. Специалистът ще реши в по­следния момент дали да зало­жи на капитана Александър Ба­шлиев, който лекува контузия в кръста. Негови алтернати­ви са Костадин Дяков и Юлиан Попев. Атаката отново ще бъде водена от Тони Тасев, който бе повикан в национал­ния отбор за контролите с Португалия и Македония.

Треньорът на Монтана Емил Велев-Кокала остави из­вън 18-те за днешното госту­ване на Пирин нападателя Цве­тан Варсанов. Роденият в Раз­лог 24-годишен футболист дойде в отбора през зимната пауза от третодивизионния Ботев Враца, но до момента няма записана нито минута игра в официален мач. Аут за опашкарското дерби с орлета­та са опитните Владимир Ми­чев и Здравко Лазаров-Електричката. Двамата имаха здравословни проблеми и не по­паднаха в групата.

В игра след изтърпяно наказание се завръща централният нападател Атанас Илиев, който се очаква да започне титуляр на върха на атаката. В стартовия съ­став може да попадне и 22-годишният алжирец с френски паспорт Набил Еженави, кой­то се включи много добре в домакинската среща с Локомотив Пловдив (0:1).

Пирин (Бл) – Монтана
16:15, стадион „Христо Ботев”, Благоевград

Вероятни състави:

Пирин: Костов – Дюлгеров, Сандев, Ст. Николов, Попев, Сандански, Костадинов, Маркиньос, Траянов, Генов, Тасев
Треньор: Наджи Шенсой

Монтана: Хр. Иванов – Й. Тодоров, Ас. Георгиев, Пашов, Боне, Генчев, Коконов, П. Атанасов, Ив. Стоянов, Ат. Илиев
Треньор: Емил Велев

Съдия: Станислав Ставров

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки