Джокович надви Надал с шестия мачбол

На финала в Индиън Уелс Ноле ще срещне Милош Раонич

Джокович надви Надал с шестия мачбол

Четирикратният шампион Новак Джокович се класира за финала на Мастърс турнира в Индиън Уелс (САЩ) с награден фонд 7 милиона долара.
Номер 1 в схемата Джокович победи на полуфиналите Рафаел Надал (Испания) със 7:6(5), 6:2 за близо два часа игра. Сърбинът се стреми към трета поредна титла в турнира и общо пета след 2008 година насам.

На финала Джокович ще играе срещу номер 12 Милош Раонич (Канада), който отстрани Давид Гофен (Белгия) с 6:3, 3:6, 6:3 за 2:00 часа. Раонич ще играе на трети финал на турнир от сериите "Мастърс" в кариерата си. Миналата година той загуби на полуфиналите в Индиън Уелс от Роджър Федерер.

В началото на мача двамата си размениха по един пробив. Испанецът поведе с 2:0, но номер 1 в света изравни. Джокович се нуждаеше от повече от час, за да спечели първия сет след тайбрек срещу Надал, а това беше мач номер 48 между двамата. Във втората част сърбинът поведе с пробив за 4:2 и направи още един в последния гейм на мача. Надал спаси пет мачбола, но при шестия Джокович приключи двубоя.

"Винаги е предизвикателство да играеш срещу Рафа, един от най-добите в историята на тениса. Първият сет беше много труден, но в края имах късмет. Щастлив съм, че отново съм на финал тук", коментира Джокович, който има пет победи в пет мача срещу Раонич

Раонич загуби сет, но преодоля Гофен и завърши мача с 11 аса и 31 печеливши удара.

"Загубих за малко концентрация във втория сет, но важното е, че се върнах на правилния път и завърших мача добре", коментира канадецът.
Раонич поведе с пробив за 3:1 в първия сет, след което нямаше проблеми. Той загуби втората част, но в решителния трети сет поведе с 4:1 и не допусна изненада.

"Срещу Новак ще бъде труден мач", добави Раонич, който има загубени финали на турнири от сериите "Мастърс" през 2013 година в Монреал и през 2014 в Париж.

Беретини и Дрейпър ще спорят за трофея в Щутгарт

Двамата ще се срещнат на финала

Корда срещу Де Минор е финалът на турнира в Хертогенбош

Янкито ще срещне австралиеца в битката за трофея

Рубльов пропуска Олимпийските игри

Вижте защо

Гришо се изправя срещу французин на старта в Куинс

Адриан Манарино е първият съперник на българина

Страхотно! Вики Томова е на финал във Валенсия

Вижте подробности

Надал май ще играе и догодина

Вижте какво каза испанецът

Каспер Рууд: Очаквам силен Григор на „Уимбълдън“

"Той може да се представи доста добре на трева"

Виктория Томова продължава към 1/2-финалите във Валенсия

Първата ракета на България победи лесно осмата в схемата Дария Семенистая (Латвия) с 6:3, 6:1

Руските тенисисти получиха разрешение да участват на Олимпиадата в Париж

Решението беше официално прието от ITF

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки