Надал разби прокобата Джокович и спечели рекордна 8-ма титла в Монте Карло

Испанският ас се разправи с Ноле за 78 минути след 6-3, 6-1 на финала

Надал разби прокобата Джокович и спечели рекордна 8-ма титла в Монте Карло

 

Рафаел Надал спечели рекордна 8-ма поредна титла от Мастърса в Монте Карло след разгромна победа на финала над Новак Джокович с 6-3, 6-1. По този начин Рафа спря серията на сърбина от 7 поредни успеха срещу него, а и освен това закръгли на 20 общия брой спечелени Мастърс турнири в своята кариера.

Испанецът изигра перфектен мач, сервисът му беше на висота, а агресивната му тактика проработи на 100%. От своя страна Джокович допусна прекалено много непредизвикани грешки в играта си и бе далеч от познатото си високо ниво, което в голяма степен се дължи и на тъжната вест, която световният номер 1 получи по-рано през седмицата, че дядо му е починал.

В първия сет Надал поведе рано с 3-1 гейма, а при 5-3 реализира втория си пробив в двубоя слагайки край на спора в частта.

Рафа продължи да налага вихрено темпо и във втория сет взимайки аванс от 4-0 гейма, преди Ноле да се разпише, пробивайки подаването на съперника си. Веднага след това обаче Матадора върна пробива, а след това безпроблемно затвори двубоя след само 1 час и 18 минути игра.

През следващата седмица Надал ще защитава титлата си от турнира в Барселона, а Ноле ще се завърне на корта за турнира в Белград започващ на 30 април.

Влади НИКОЛОВ

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки