Шалке 04 стъпи накриво срещу Аугсбург, но остана на третото място

Отборите на Аугсбург и Шалке 04 не излъчиха победител в сблъсъка помежду им от 32-ия кръг на немската Първа Бундеслига и завършиха наравно – 1:1

Шалке 04 стъпи накриво срещу Аугсбург, но остана на третото място

Отборите на Аугсбург и Шалке 04 не излъчиха победител в сблъсъка помежду им от 32-ия кръг на немската Първа Бундеслига и завършиха наравно – 1:1. Домакините от Аугсбург поведоха с 1:0 още в началото на срещата, но до края на първото полувреме Шалке 04 съумя да изравни. През втората част голове в мача не паднаха и по този начин той завърши при резултат 1:1.

Двубоят стартира отлично за домакините от Аугсбург, които поведоха в резултата още в 6-ата минута. Себастиан Лангкамп прати с глава кълбото в мрежата на Ларс Унерстал и по този начин изведе тима си с гол напред. Почти веднага след това авансът на Аугсбург можеше да бъде увеличен на два гола, но ударът на Алекс Белингхаузен бе спасен от стража на гостите. Я-Чеол Коо също се отчете с пропуск за домакините, след като отправи изстрел към вратата на Шалке 04 в 25-ата минута, но ударът му бе спасен.

Гостуващият тим успя да изравни резултата в 38-ата минута, след като съумя да реализира единственото си положение пред вратата на съперника за първото полувреме. Клаас-Ян Хунтелаар бе намерен от Жоел Матип и с прецизен удар прати кълбото в мрежата на Аугсбург – 1:1. В края на първата част Алекс Белингхаузен пропусна да даде аванс на тима си, като ударът на полузащитника бе спасен от Ларс Унерстал.

Шалке 04 започна по-активно второто полувреме и до изтичането на първия четвърт час от втората част създаде две опасности пред вратата на домакините. Тези ситуации обаче не доведоха до гол. Постепенно играчите на Аугсбург се активизираха и създадоха няколко голови положения, но не успяха да ги реализират. До завършека на срещата имаше още интересни моменти пред двете врати, но зрителите не видяха повече голове. Така мачът завърши при резултат 1:1.

След това равенство Шалке 04 остава на 3-ото място и е с актив от 58 точки, като е на 2 пред Борусия (Мьонхенгладбах), който е основният съперник на „кралско-сините” за третата позиция, класираща директно в груповата фаза на Шампионската лига през следващия сезон. Аугсбург пък е 15-ти с 34 пункта, с 4 повече от 16-тия Кьолн, като до края на шампионата остават два кръга.

Десет от Рома матираха Дженоа с 1:0 на "Олимпико"(ВИДЕО)

Лукаку вкара победния и може би последния си гол за "вълците"

Гуардиола намекна, че напускането му наближава

Испанецът спечели шестата си титла в Англия и не очаква да остане още дълго на "Етихад"

Виляреал и Реал Мадрид си вкараха осем гола в зрелищно реми (ВИДЕО)

Шампионът на Испания отново игра с резервите преди финала в ШЛ

Клоп: Вече съм един от вас

"Обичам ви до краен предел", каза той към феновете на "Анфийлд"

Йодегор: Трябва да сме още по-гладни, за да спечелим всичко

Капитанът на Арсенал няма търпение за новия сезон

Интер взе точката от Лацио в последната минута (ВИДЕО)

"Нерадзурите" спасиха празника за получаването на Скудетото

Aртета: Всичко се случи, защото феновете започнаха да вярват

"Трябва да бъдем по-добри и да печелим", заяви мениджърът на Арсенал

Претендент за "Гол на сезона" прати Челси в Европа

"Сините" спасиха сезона с квота за европейските клубни турнири

Клоп спусна завесата си в Ливърпул с 2:0 над Уулвс (ВИДЕО)

Германецът си взе "сбогом" с Анфийлд по подобаващ начин

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки