Трима поставени отпаднаха във втория ден на Световния шампионат по снукър

Стивън Хендри довърши започнатото от вчера и си осигури мач срещу Хигинс

Трима поставени отпаднаха във втория ден на Световния шампионат по снукър
7-кратният световен шампион Стивън Хендри се класира за втория кръг на Световното първенство по снукър след победа над 16-ия поставен в схемата Стюърт Бингам с 10-4 фрейма. Още след изиграването на вчерашната сесия шотландецът си бе осигурил комфортен аванс и тази вечер просто формализира успеха си. В спор за място на 1/4 финалите Хендри ще излезе срещу своя сънародник и настоящ световен шампион Джон Хигинс, а срещата помежду им ще се изиграе в два дни – на 27-ми и 28-ми април.
Далеч по-изненадващата елиминация на друг представител на топ 16 бе тази на северноирландеца Марк Алън. Шампионът от тазодишното издание на World Open загуби от абсолютния дебютатнт на световни първенства Юпен Као от Китай с 6-10 фрейма.
Другият представител на световния елит, който рано-рано напусна надпреварата бе Мартин Гулд, който отстъпи с 8-10 на Дейвид Гилбърт. Интересното е, че Гилбърт поведе с 9-5 фрейма в един момент от срещата, Гулд успя да навакса част от пасива си, но в крайна сметка силите му стигнаха само за една по-почетна загуба.

На 1/8 финал Гилбърт ще срещне Нийл Робъртсън, който също доведе до победен край двубоя си срещу Кен Дохърти записвайки категоричен успех с 10-4 фрейма.

В два мача, които започнаха днес и ще се доиграят утре Шон Мърфи води с 5-4 на дебютанта на световен шампионат Джейми Джоунс, а Стивън Магуайър има преднина от 6-3 партии срещу най-младия участник в историята достигнал основната схема в „Крусибъл” белгиеца Лука Бресел. 17-годишният Бресел се превърна и в най-младия състезател в историята постигнал сенчъри брейк на шампионата на планетата като към днешна дата той е на 17 години, 1 месец и 14 дни.

В утрешния ден ще се доиграят тези два двубоя, а освен това край масата един срещу друг за първата част от двубоя си ще застанат Рони О’Съливан и Питър Ебдън в очакваната с най-голям интерес среща от програмата на 1-ия кръг на надпреварата. Други два двубоя ще противопоставят Стивън Лий на Андрю Хигинсън и Матю Стивънс на Марко Фу.

Влади Николов
България завърши на 10-о място на Световната купа по фехтовка

Вижте подробности

Карлос Насар: Никога не бих предал хората, които ме подкрепят

„Отивам в Париж, за да зарадвам България“

Министър Глушков присъства на фестивала по утринна гимнастика „Ямбол‘24“

Вижте подробности

Йоана Илиева и Олга Храмова във втория ден на Световната купа по фехтовка в Пловдив

Вижте подробности

Зам.-министър Петър Младенов награди участниците в спортния празник на училище „Питагор“

Вижте подробности

Министър Глушков в Пловдив за Деня на спорта

Подкрепи българите на СК по фехтовка и се срещна с кмета Костадин Димитров и студенти

Само за месец! Глушков преодоля забавеното финансиране на спортните клубове

Предишното ръководство на спортното министерство не намери време да разгледа проектите

Училище "Питагор" обедини спортисти и ученици под мотото „Чиста игра“

В деня на българския спорт

Георги Глушков поздрави спортната общественост по повод Деня на българския спорт!

Вижте какво казва министърът на младежта и спорта

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки