Филаделфия би Питсбърг и продължава напред

Лос Анджелис сензационно отстрани най-добрия отбор в редовния сезон Ванкувър, вижте резултатите в НХЛ

Филаделфия би Питсбърг и продължава напред

Филаделфия се класира за втория кръг на плейофите на Източната конференция след победа над Питсбърг с 5:1 в шестия мач от серията. Клод Жиру вкара шестия си гол в серията, а вратарят Иля Бризгалов направи първия си силен мач в плейофа, като допусна само един гол. Бризгалов инкасира 20 гола в първите пет мача, но този път бе по-стабилен и бе надигран единствено от Евгений Малкин, който вкара почетния гол за Питсбърг във втория период. Скот Хартнел и Ерик Густафсон и Клод Жиру бяха точни през първия период и дадоха преднина на Филаделфия от 3:0. Дани Брир и Брейдън Шен довършиха разгрома над "пингвините". 

Лос Анджелис сензационно отстрани най-добрия отбор в редовния сезон Ванкувър след победа в петия мач с 2:1 (след продължение). Джарет Стол вкара победния гол за Ел Ей в 4:27 минута на продължението. Преди това Хенрик Седин откри за Ванкувър, а Брад Ричардсън вкара за "кралете" в началото на третия период. Така Лос Анджелис спечели серията с 4:1 и във втория кръг на плейофите ще играе със Сейнт Луис. 

Шампионът Бостън победи Вашингтон с 4:3 след продължение. С успеха си Бостън изравни плейофа на 3:3 победи и седми мач ще реши спора в серията. Тайлър Сегин бе точен в 3-а минута на продължението и остави Бостън в играта. Решителният мач номер 7 ще се играе в Бостън в сряда.


Западна конференция:

    Ванкувър - Лос Анджелис - 1:2 (след продължение)
    * Лос Анджелис спечели серията с 4:1

Изтона конференция:

    Вашингтон - Бостън - 3:4 (след продължение)
    * Резултатът в серията е равен - 3:3

    Филаделфия - Питсбърг - 5:1
    * Филаделфия спечели серията с 4:2

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки