Надал: Нямам за цел да се върна начело в световната ранглиста

Номер 2 в света Рафаел Надал (Испания) обяви, че няма за цел да се върна начело в световната ранглиста

Надал: Нямам за цел да се върна начело в световната ранглиста

Номер 2 в света Рафаел Надал (Испания) обяви, че няма за цел да се върна начело в световната ранглиста. Вчера Надал победи номер 1 Новак Джокович (Сърбия) на финала на турнира от сериите "Мастърс" в Монте Карло и спечели титлата за рекорден осми пореден път. Освен това испанецът сложи край на серията си от седем поредни загуби от Джокович. Сега Надал иска да защити титлата си от турнира в Барселона.

"Моята цел е да играя добре в Барселона, а не да бъда номер 1 в света. Поставям целите си ден за ден. Започвам участие в специален турнир, защото съм у дома си. Надявам се да стартирам добре и да продължа с победите", каза Надал на пресконференция днес.

Надал защити Новак Джокович, който вчера спечели само четири гейма в мача. "Джокович не отпадна в първия кръг, а загуби финала. Той спечели Откритото първенство на Австралия и турнира "Мастърс" в Маями тази година", заяви Надал.

Испанецът коментира и представянето на футболния Реал (Мадрид), който докосва титлата в Испания за пръв път в последните четири години. "Реал правят страхотен сезон. Барселона беше най-добрият отбор в света три години. В това няма съмнение. Ще бъде много трудно за всеки отбор да повтори това, което те постигнаха. Но Реал има страхотен отбор и го доказаха в събота. Ако Реал спечели титлата и Шампионската лига, то това е, защото са по-добър отбор от Барселона", каза още Надал.

Испанецът е шесткратен победител в турнира в Барселона, където ще участват Анди Мъри, Давид Ферер, Янко Типсаревич и други известни тенисисти. Номер 7 в света Томаш Бердих (Чехия) отказа участие заради контузия в рамото. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки