Ди Матео: Умората е за всички

Прекалено трудно е да играем за 0:0

Ди Матео: Умората е за всички
Мениджърът на Челси Роберто Ди Матео не смята, че умората ще бъде фактор в предстоящия полуфинален мач-реванш от Шампионската лига с Барселона. "Сините" от Лондон победиха с 1:0 на "Стамфорд Бридж", но във вторник вечерта им предстои тежко гостуване на "Камп Ноу". 
 
През изминалия уикенд Челси имаше важен мач с Арсенал от Премиър Лийг, като успя да стигне до 0:0 на "Емирейтс". Барса пък загуби с 1:2 у дома от Реал (Мадрид) в Примера дивисион и Ди Матео смята, че умората няма да пречи само на "сините".

"Имаме тренировка след пресконференцията тази вечер. Ще видим какво е физическото състояние на всички футболисти. Утре сутринта ще реша кои от тях да играя срещу Барселона", каза Ди Матео.
 
"Умората я чувстват всички - и двата отбора, не само нашият. Имаме добър състав, който ни позволява да се борим до последно в тези турнири, и сме доволни от това. Тези футболисти са били в тази ситуация и под такова напрежение вероятно много пъти в миналото и няма да са твърде притеснени", коментира Ди Матео и увери, че тимът ще се бори за четвъртото място докато има теоретичен шанс да го заеме в крайното класиране. В момента лондончани са на шеста позиция, на 4 точки зад четвъртия Нюкасъл.
 

Италианецът изрази несъгласие с критиките към Челси през този сезон. "Какво мога да кажа? От моето място виждам, че сме на една точка зад Тотнъм, на финала на ФА Къп и на полуфиналите в Шампионската лига. Изглежда сме най-слабият отбор в Европа", каза Ди Матео. 

"Прекалено трудно е да се играе за нулево равенство. Ако вкараме гол, това ще ни даде голямо предимство, но знаем колко трудна задача е това. Барселона ще създаде голови положения срещу всеки отбор, така че ще трябва да се опитаме да реализираме попадение. Но в същото време, ще трябва да ограничим до минимум техните положения пред нашата врата", продължи Ди Матео и похвали централния защитник Гари Кейхил, който в последните мачове партнира на Джон Тери в отсъствието на контузения Давид Луиш.

"Винаги говоря за колективната игра в защита, която ни позволява да се отбраняваме добре като отбор. Всеки отделен играч трябва да си върши работата във фаза защита. Много съм доволен с играта нашите защитници в последно време. Представяме се много добре в отбрана, а Гари играе впечатляващо, откакто се присъедини към тима", каза италианецът.

Десет от Рома матираха Дженоа с 1:0 на "Олимпико"(ВИДЕО)

Лукаку вкара победния и може би последния си гол за "вълците"

Гуардиола намекна, че напускането му наближава

Испанецът спечели шестата си титла в Англия и не очаква да остане още дълго на "Етихад"

Барселона си гарантира второто място с класически успех (ВИДЕО)

Каталунците събраха 82 точки и имат четири повече от Жирона

Виляреал и Реал Мадрид си вкараха осем гола в зрелищно реми (ВИДЕО)

Шампионът на Испания отново игра с резервите преди финала в ШЛ

Клоп: Вече съм един от вас

"Обичам ви до краен предел", каза той към феновете на "Анфийлд"

Йодегор: Трябва да сме още по-гладни, за да спечелим всичко

Капитанът на Арсенал няма търпение за новия сезон

Интер взе точката от Лацио в последната минута (ВИДЕО)

"Нерадзурите" спасиха празника за получаването на Скудетото

Aртета: Всичко се случи, защото феновете започнаха да вярват

"Трябва да бъдем по-добри и да печелим", заяви мениджърът на Арсенал

Клоп спусна завесата си в Ливърпул с 2:0 над Уулвс (ВИДЕО)

Германецът си взе "сбогом" с Анфийлд по подобаващ начин

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки