Алекс МакЛийш: Възстановяването на Стилиян върви по план

„Той е позитивно настроен”, каза шотландецът преди мача с Болтън, в който агитките на двата тима ще изкажат подкрепата си за Стенли и Фабрис Муамба

Алекс МакЛийш: Възстановяването на Стилиян върви по план

Старши треньорът на Астън Вила Алекс МакЛийш заяви, че поддържа постоянен контакт с българския капитан на тима Стилиян Петров, който се бори с левкемията.

„Не съм го виждал от миналата седмица, тъй като той е в Лондон, където се лекува под интензивните грижи на специализирани медици. Наясно съм обаче, че засега всичко се развива нормално, защото Петров често ме уведомява за състоянието си с SMS-и.

Той е позитивно настроен и ми писа след двубоя със Съндърланд, с което показа, че всеки ден е с нашия клуб”, заяви шотландският мениджър на „винените” на пресконференцията преди тазвечерния двубой с Болтън от английската Висша лига.

Междувременно стана ясно, че феновете на Вила и Болтън са направили уникално обединение за двете си болни звезди Стилиян Петров и Фабрис Муамба, който бе спасен, след като получи инфаркт на терена в мача срещу Тотнъм за купата.

Тази вечер на „Вила парк" ще има аплодисменти в 6-ата минута за Муамба и в 19-ата за капитана на националния ни отбор. Това вече е договорено от двете агитки.

Мачът е от изключителна важност и за двата отбора, защото загуба може да означава изпадане. Вила има минимална преднина в класирането, но за сметка на това държи рекорда от равенства, като от началото на сезона е направил 15.

„Малко ми е странно да изляза в мач и Стилиян да го няма в другия отбор. Но сега трябва да спасим честта и мястото си в елита", заяви българското крило на Болтън Мартин Петров.

Фабрис Муамба пък дори вече сложи екип и футболни обувки. Според лекарите той ще може да се върне към тренировките след по-малко от 6 месеца.

Фабрис показа и 7-сантиметроровата рана, през която е било оперирано сърцето му, което спря за над 20 минути на „Уайт харт лейн".

От Байерн са категорични за мениджъра на Брайтън

Той няма да бъде следващият треньор на тима

Решено е! Де Дзерби се разделя с Брайтън до броени дни

Той ще освободи поста си след края на сезона

Уулвс е в напреднали преговори с ас на Саутхемптън

Че Адамс може да подсили "вълците"

Реал (Мадрид) вече е разбрал за тайната клауза на Мак Алистър

"Кралете" се интересуват от халфа на Ливърпул

Челси постигна договорка за привличането на Месиньо

Талантът от Палмейрас май ще акостира при "сините"

Артета ще преговаря за нов договор след края на сезона

Сегашният му контракт е до края на следващата кампания

Емери: Искам да спечеля Висшата лига и Шампионската лига с Астън Вила

Мениджърът на бирмингамци демонстрира големи амбиции

Груев бележи, Лийдс на мач от Висшата лига (ВИДЕО)

Тимът на българина разби Норич с 4:0

По шампионски: Сити на победа от историческа титла (ВИДЕО)

Холанд вкара 2 гола на Тотнъм и прати Вила в ШЛ

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки