След Примера Барса каза сбогом и на Шампионската лига! 10 от Челси детронираха европейския клубен шампион (видео)

Лондончани шокираха каталунците на "Ноу Камп" и се класираха за финала на "Алианц Арена", Меси грешник за "блаугранас"

След Примера Барса каза сбогом и на Шампионската лига! 10 от Челси детронираха европейския клубен шампион (видео)

Отборът на Челси се класира сензационно на финал за Шампионската лига, отстранявайки Барселона с общ резултат 3:2 след равенство 2:2 на "Ноу Камп". По този начин лондончани взеха реванш за отпадането си от каталунците през 2009 година на същата фаза на турнира.

 

Така само няколко месеца след като бяха отписвани от всички специалисти, футболистите на Роберто ди Матео получават възможността да изпишат имената си със златни букви във футболната история.  

 

Серхио Бускетс изведе каталунците напред в 35-ата минута. Две по-късно капитанът на лондончани Джон Тери бе изгонен с директен червен картон от главния рефер Джунейт Чакър. Иниеста удвои преднината на домакините в 43-ата минута, но в продължението на първата част Рамиреш върна интригата в мача с великолепно попадение. Лионел Меси се превърна в грешник за "блаугранас", пропускайки дузпа в 48-ата минута, а Фернандо Торес хвърли в екстаз гостуващата агитка с изравнителeн гол в продължението на срещата.

 

Първото полувреме предложи много и най-разнородни емоции на зрителите, изпълнили до краен предел „Камп Ноу”, както и на милионите, затаили дъх пред екраните. В типичния си стил Барса имаше смазващо превъзходство във владението на топката. Подобно на срещата в Лондон испанците създадоха куп положения пред вратата, пазена от Петър Чех, но дълго време не съумяха да преодолеят „синята” крепост.

 

От своя страна гостите, които играха с резервните си бели екипи, сякаш, за да дразнят допълнително своя съперник, който по-рано през седмицата загуби ключовия двубой с Реал Мадрид на същия стадион, разчитаха единствено на редки, но в никакъв случай безопасни контраатаки.

 

Началото бе бурно за домакините, които още в 3-ата минута можеха да отбележат чрез Меси, но ударът на аржентинеца от удобна позиция облиза външната част на мрежата.

 

В 12-ата минута гостите извършиха принудителна смяна след като Гари Кейхил получи контузия и бе заменен от Босингва.

 

Малко по-късно след фантастично взаимодействие между Фабрегас и Меси, трикратният носител на Златната топка излезе абсолютно сам срещу Петър Чех, но реакцията на стража бе великолепна и предотврати сигурно попадение.

 

Домакините също дадоха жертва в битката след като в 25-ата минута Пике напусна терена, накуцвайки, а на негово място се появи Дани Алвеш.

 

Така се стигна до 35-ата минута, когато домакините ликуваха след като Куенка пусна топката успоредно на голлинията за непокрития Серхио Бускетс, а за него не представляваше трудност да се разпише от няколко метра за огромна радост на феновете.

 

Две минути по-късно от зоркия поглед на главния арбитър не убегна как Джон Тери изблъска в гръб без топка Алексис Санчес и гостите останаха без своя капитан в изключително труден момент.

 

В 43-ата минута марково подаване на Меси изведе Иниеста на позиция, от която халфът просто нямаше как да сбърка и в този момент като че ли всички на „Ноу Камп” вече бяха убедени в класирането на „блаугранас” на финал.

 

В продължението на първата част обаче Рамиреш обърна развоя на мача на 180 градуса след като бе изведен от Франк Лампард и с ювелирно докосване прехвърли Виктор Валдес за 2:1.

 

Очаквано след почивката каталунците се впуснаха в безконечни нападения и още в самото начало на второто полувреме получиха правото да изпълнят дузпа, след като върналият се в задни позиции Дидие Дрогба извърши съмнително нарушение срещу Сеск Фабрегас. Зад топката застана Лионел Меси, който за ужас на всички, които обичат каталунския клуб нацели напречната греда.

 

С човек по-малко лондончани почти не преминаваха централната линия и приемаха изцяло играта в собствената половина. Въпреки това момчетата на Ди Матео бяха перфектно построени и не оставяха никакви празни пространства за нетърпеливия си съперник.

 

До края на срещата домакините разиграваха в близост до наказателното поле на англичаните, но „сините” се бранеха самоотвержено.

 

Седем минути преди края на двубоя отново гредата помогна на Петър Чех след удар на Меси, който като по зла поличба няма отбелязан гол във вратата на Челси в 7 мача.

 

Хвърлили всички сили в предни позиции каталунците проспаха една от редките контраатаки на своя съперник в продължението на срещата, която сложи край на испанските надежди. Фернандо Торес бе изведен сам срещу Виктор Валдес и необезпокояван от никого хладнокръвно го преодоля за 2:2. 

 

По този начин "сините" от Лондон се класираха за финала на най-престижния европейски клубен турнир и очакват своя съперник от утрешния сблъсък между Реал Мадрид и Байерн Мюнхен.

Десет от Рома матираха Дженоа с 1:0 на "Олимпико"(ВИДЕО)

Лукаку вкара победния и може би последния си гол за "вълците"

Гуардиола намекна, че напускането му наближава

Испанецът спечели шестата си титла в Англия и не очаква да остане още дълго на "Етихад"

Барселона си гарантира второто място (ВИДЕО)

Каталунците събраха 82 точки и имат четири повече от Жирона

Виляреал и Реал Мадрид си вкараха осем гола в зрелищно реми (ВИДЕО)

Шампионът на Испания отново игра с резервите преди финала в ШЛ

Клоп: Вече съм един от вас

"Обичам ви до краен предел", каза той към феновете на "Анфийлд"

Йодегор: Трябва да сме още по-гладни, за да спечелим всичко

Капитанът на Арсенал няма търпение за новия сезон

Интер взе точката от Лацио в последната минута (ВИДЕО)

"Нерадзурите" спасиха празника за получаването на Скудетото

Aртета: Всичко се случи, защото феновете започнаха да вярват

"Трябва да бъдем по-добри и да печелим", заяви мениджърът на Арсенал

Претендент за "Гол на сезона" прати Челси в Европа

"Сините" спасиха сезона с квота за европейските клубни турнири

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки