Интер отново замечта за ШЛ след 3:1 в Удине (видео)

"Нерадзурите" само на 3 точки от 3-то място

Интер отново замечта за ШЛ след 3:1 в Удине (видео)
Отборът на Интер постигна изключително ценна победа, с която съхрани надеждите си за класиране в Шампионската лига догодина, след като днес се наложи с 3:1 над един от преките си конкуренти - Удинезе. Срещата се игра на стадион "Фриули" и бе от програмата на 35-ия кръг на италианската Серия "А".
 
Двубоят започна с летящ старт за "зебрите", които излязоха напред в резултата още в 4-та минута, когато Армеро намери Данило на границата на пеналта, а последният с хубав шут с десния крак прати топката в горния ляв ъгъл на Сезар за 1:0. 
 
Радостта на домакините от това попадение обаче трая едва 120 секунди, след като Милито подаде за Снайдер пред наказателното поле, а холандецът с премерен изстрел прати кълбото в долния десен ъгъл на Ханданович - 1:1. 
 
След изравнителното попадение Пациенца и Флорес изтърваха по една възможност за "фриуланите", а с неточен удар за гостите се отчете Гуарин. 
 
Така се стигна до 24-ата минута, когато отново комбинация между Милито и Снайдер завърши с голов удар на "лалето" за 2:1. 
 
Този гол наклони везните в полза на "нерадзурите", които продължиха да натискат и в 35-ата минута Рики Алварес бе точен за 3:1, след като оползотвори хубав пас на Гуарин след бърза контраакция. 
 
Само 4 минути по-късно Данило можеше да върне Удинезе в мача, но от близко разтояние стреля с глава в аут. 
 
През втората част "зебрите" стартираха по-настървено, ала Флорес, Асамоа и Ди Натале пропуснаха от изгодни позиции. 
 
Последваха няколко силни минути за Интер, белязани от неточни удари на Снайдер и спасяване на Ханданович след шут на Майкон. 
 
В последните 10 минути "фриуланите" се хвърлиха на щурм, но Ди Натале и Флорес записаха по два пропуска. 
 
Резултатът до края обаче остана непроменен и така Интер спечели визитата си в Удине с 3:1 и се изравни със "зебрите" на 6-о място, като и двата тима имат по 52 точки, на 3 зад 3-ия Лацио. 4-и е Наполи с 54 точки. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки