ЦСКА с повече отличия и дебютанти в дербито

Общо 23-ма играчи за първи път излизат в мач №1 на България в неделя

ЦСКА с повече отличия и дебютанти в дербито

Лидерът в класирането ЦСКА ще излезе в неделя на "Васил Левски" срещу Левски с повече завоювани отличия от своите играчи.

Дебютантите и вкараните голове също са в полза на червените, но всичко по реда си. Настоящият отбор на армейците е спечелил общо 32 отличия. Те са вдигнати от 15 играчи. Безспорен лидер е капитанът на ЦСКА Тодор Янчев, който има 3 шампионски титли, 2 купи на България и 2 суперкупи на страната.

Всички играчи на армейците, които са играли срещу Левски, имат поне по един трофей на сметката си. Изключение правят само Райс М’боли и Пламен Крачунов. Сините пък са спечелили с 8 отличия по-малко от своя съперник - 24. Десет са само на Христо Йовов. Полузащитникът е вдигал общо 3 титли, 4 купи и 3 суперкупи. След него е... Божидар Митрев!

Вратарят има почти толкова трофеи, колкото Тодор Янчев, въпреки че записаните му официални срещи за Левски са колкото годините на армейския капитан. Митрев е ставал 3 пъти шампион на България, веднъж носител на Купата на страната и на 2 пъти е вдигал Суперкупата.

Сините са с 1 мач по-опитни в дербито

От настоящите играчи на двата отбора тези на Левски са с един мач по-опитни от своите колеги в дербито на България. Статистиката показва, че 26-те настоящи играчи на Левски са записали общо 48 мача срещу ЦСКА в "А" група и имат отбелязан само един гол, който е дело на "динозавъра" Христо Йовов. При червените цифрите са почти същите. 27-те настоящи футболисти на ЦСКА са взели участие в общо 47 дербита с Левски, в които двама състезатели са отбелязали по един гол. Това са Апостол Попов и Костадин Стоянов.

Дебютантите

Общо 23 са дебютантите за Левски и ЦСКА, които ще запишат за първи път имената си в мач №1 на България, пише „7 дни спорт”. Бройката при армейците е по-голяма, общо 12. Благой Макенджиев, Илиас Хадад, Ангел Грънчов, Владимир Иванов, Николай Дюлгеров, Станко Йовчев, Антон Карачанаков, Станислав Костов, Нджонго Присо, Георгиан Паун, Антонио Томас и Иван Боладо чакат първия си мач срещу Левски. За сините пък общо 11 души не са помирисвали дербито. От тях пет са юноши на клуба, които тепърва ще получават шанс за изява. Димитър Илиев, Сюлейман Диамутен, Нуно Пинто, Александър Башлиев, Даниел Димов, Антонио Вутов, Радослав Цонев, Борислав Цонев, Стивън Петков, Кристовао Рамос и Жозе Жуниор са футболистите, които може би ще запишат имената си в дерби мач срещу ЦСКА в неделя.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки