Рекорден брой участници в Мемориала в памет на Цветанка Христова

В програмата е включено и състезание за жени в коронната дисциплина на Цветанка Христова - хвърлянето на диск. Наградният фонд на турнира е 2500 лева

Рекорден брой участници в Мемориала в памет на Цветанка Христова

Рекорден брой от над 600 състезатели от 53 клуба от цялата страна са подали заявки за участие в четвъртото издание на международния лекоатлетически турнир "Цветанка Христова" за юноши и девойки младша възраст.

Мемориалът в памет на бележитата българска състезателка по хвърляне на диск ще се състои на 2 май (сряда) от 12:30 до 17:00 часа на Националния стадион "Васил Левски".

Цветанка Христова почина от рак на 14 ноември 2008 година. В забележителната си състезателна кариера тя е олимпийска вицешампионка от Барселона 1992, бронзова медалистка от Олимпиадата в Сеул 1988, световна шампионка от Токио 1991 и европейска шампионка Атина 1982.

Състезанието се посвещава и на 100-годишнината на Международната федерация по лека атлетика (ИААФ).
В състезанието ще участват млади таланти от България, Сърбия и Грузия, като са предвидени и стартове на 60 метра за деца, родени през 1998, 1999 и 2000 година. Ще има участници от няколко столични училища и три детски градини.

В програмата е включено и състезание за жени в коронната дисциплина на Цветанка Христова - хвърлянето на диск. Наградният фонд на турнира е 2500 лева.

За пръв път ще има електронно измерване на резултатите. Лекоатлетическият мемориал се организира от СК "Юниверсал", СК "Павел Павлов" и БФЛА с помощта на постоянната комисия за децата, младежта, спорта и туризма към Столичния общински съвет. Успоредно с турнира ще се проведе световен атлетически ден за деца, юноши и девойки.

"Световният атлетически ден се провежда за 17-ти път. Този път в него ще се включат 158 държави. По традиция той е за млади атлети", каза президентът на БФЛека атлетика Добромир Карамаринов.

Карамаринов съобщи, че световния атлетически ден е трябвало да се проведе в Русе по повод откриването на лекоатлетическата писта, но откриването е отложено заради забавяне на ремонтните дейности.

Най-добро време за сезона на 800 м

Вижте подробности

Саръбоюков със сребро в скока на дължина в Австрия

Следващият старт на българина е на Балканския шампионат по лека атлетика в Измир

В Плевен: Над 800 участници в Маратона на приятелството

Те са от над 17 националности

Тихомир Иванов покри норматив за Европейското първенство

29-годишният атлет първо се справи с конкуренцията

Ружди Ружди с пета световна титла

Вижте подробности

Зам.-министър Стоян Андонов награди шампиони на лекоатлетически турнир „Нови звезди“

Вижте подробности

Алекс Начева се завърна с победа в тройния скок

Вижте подробности

ОБЗОР: Кенийски победи на Маратон Варна, българите с бронз

Емблематичното за града събитие бе съпътствано от уникален спортен празник

Мароканец спечели полумаратона във Варна

Янислав Тодоров и Памела Ени триумфираха в бягането на 10.5 километра

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки