Безпощаден Надал продължава на полуфиналите в Барселона

Ферер и Вердаско допълниха доминацията на домакините в решаващата фаза от турнира

Безпощаден Надал продължава на полуфиналите в Барселона
Шесткратният шампион на турнира в Барселона Рафаел Надал не срещна проблеми в двубоя си от четвъртфиналите срещу Янко Типсаревич, като го победи с категоричното 6-2 6-2. Испанецът не остави съмнение в превъзходството си и само за 1 час и 23 минути пречупи съпротивата на сръбския си противник.
 
В спор за място на финала Рафа ще се изправи срещу своя сънародник Фернандо Вердаско, отстранил Кей Нишикори след 4-2 гейма и отказване на японеца. Любопитна подробност е, че Вердаско е един от най-удобните съперници за Надал, поради факта, че Краля на клея има 12 победи от 12 изиграни срещи срещу Нандо.
 
В другата полуфинална среща един срещу друг ще застанат Давид Ферер и Милош Раонич. В първия мач за деня Раонич надви Анди Мъри, а след това Ферер се наложи много трудно над Фелисиано Лопес с 6-7(4) 7-6(7) 6-3. На световния номер 6 дори му се наложи да спасява мачбол в хода на двубоя, но все пак след 165 минути игра успя да измъкне победата.
 
В преките сблъсъци срещу Раонич Ферер води с 3-0 победи, като в единствената им среща на клей дотук испанецът спечели с категоричното 6-1 6-3 на Мастърса в Монте Карло миналата година.
 
Влади Николов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки