Ди Матео не вярва, че Гуардиола ще е успешен в Челси

„Трудно е да се пренесат стилът и културата от един клуб в друг”, смята италианецът

Ди Матео не вярва, че Гуардиола ще е успешен в Челси

Временният наставник на Челси Роберто Ди Матео изрази съмненията си, че Хосеп Гуардиола би могъл да бъде толкова успешен на „Стамфорд Бридж”, колкото бе начело на Барселона, тъй като, според италианецът, стилът на игра на каталунците няма как да бъде пренесе в тима от Лондон.

Вчера Гуардиола оповести, че напуска Барса в края на сезона, а това позволи на собственика на Челси Роман Абраомвич да започне офанзива по привличането на испанеца в Челси.

Руският олигарх отдавна се възхищава на работата на испанския спец и вече прави всичко възможно, за да доведе на "Стамфорд Бридж" най-успешният наставник на Барса за всички времена.

Настоящият треньор на Челси обаче смята, че това може да не е толкова успешен ход, колкото всички си мислят:

"Историята ни показва, че пренасянето на футболната култура и стила на игра от един отбор в друг не е особено успешно.

Гуардиола може да бъде първият, който ще го направи, но ако съдим по миналото, това е много трудно постижимо", коментира Ди Матео, който подчерта, че се чувства щастлив в Челси и ще приеме спокойно решението на собственика дали ще остане перманентно на горещия стол в Лондон.

Откакто италианецът смени Андре Вияш-Боаш начело на клуба, Челси има само една загуба от 15 двубоя, а по-рано през седмицата лондончани се класираха и за финала на Шампионската Лига, отстранявайки именно предишния клуб на Пеп Гуардиола – Барселона.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки